Fotbal intern

Cristi Coste scrie de pe „Ion Oblemenco” cronica derby-ului Craiova – CFR Cluj: 0-0 pentru FCSB!

11.04.2021 | 23:29
Cristi Coste scrie de pe Ion Oblemenco cronica derbyului Craiova  CFR Cluj 00 pentru FCSB
ADVERTISEMENT

Craiova și CFR Cluj și-au făcut încălzirea pentru play-off cu un derby care a decis și clasamentul final al sezonului regulat. Două formații care, alături de FCSB, vor lupta pentru titlu în turneul de 10 meciuri ce începe week-end-ul următor.

Partida nu a oferit spectacolul la care poate ne așteptam, a fost mai mult un test al nervilor, al intrărilor dure și al contestării arbitrajului. Doar 0-0, niciun gol, multe șuturi în bară, un rezultat care face ca FCSB să înceapă play-off-ul din postura de lider, urmată de CFR Cluj la un punct și de Craiova, cu 4 lungimi în urmă.

ADVERTISEMENT

Cronica derby-ului U Craiova – CFR Cluj 0-0, meciul care a decis campioana sezonului regulat. 2-1 la bare după 23 de minute, cu gol nevalidat Clujului

CFR Cluj s-a reîntors pe „Ion Oblemenco” pentru prima oară după meciul de titlu din luna august a anului trecut. Dar cu multe modificări la echipa (acum) a lui Edi Iordănescu față de formația condusă atunci de pe bancă de Valeriu Bordeanu, cel care se judecă pentru bani cu CFR Cluj.

Oaspeții nu-i au pe suspendații Deac și Costache, plus Itu descoperit pozitiv la Covid chiar în ziua meciului, astfel că Iordănescu trebuie să joace cu Ciobotariu la banda dreaptă. Regula U21. Gazdele vin la derby fără Andrei Ivan, astfel că Ouzounidis e nevoit să apeleze, în sfârșit, la un vârf de meserie. Merge cu Tudorie, pentru că grecului nu-i place Mamut, iar Koljic mai are de tras ca să fie titular.

ADVERTISEMENT

Omrani deschide „agenda” cu un corner în minutul 4, îi răspunde identic Tudorie peste două minute. Între cele două faze fixe avem golul nevalidat de Hațegan lui Păun pentru poziția lui Omrani. Meciul lui Gâdea durează 8 minute și 15 secunde, intră Chipciu pe faza fixă a Craiovei, din care Baiaram trimite cu capul în transversală. Minutul 9.

Apetitul pentru bare este mult mai mare în acest meci decât cel de a scutura plasele. Trasorul lui Nistor (minutul 18) trosnește bara din dreapta lui Bălgrădean, replică Omrani, al cărui șut este agățat de Pigliacelli, „omul” lui Pițurcă. Vine și bara Clujului, autor Omrani (minutul 23), singurul jucător cu adevărat periculos al campioanei.

ADVERTISEMENT

Alex Tudorie ratează ocazia primei reprize, după ce-l driblează și pe Bălgrădean și trimite în plasa laterală

Cele două formații își împart cu dărnicie și minutele de posesie, dar și lovituri sub centură. Cad ba unii, ba alții, Edi Iordănescu mai are puțin și ia foc după o fază cu doi de-ai săi rămași pe gazon. Arbitrajul lui Hațegan creează nemulțumiri! E tensiune acum, vă dați seama ce-o fi în play-off când se joacă pe trei puncte, nu pe unul și jumătate ca acum?

La CFR se aprinde puțin becul roșu având în vedere că Bordeianu și Sigurjonsson sunt deja „îngălbeniți”. Craiova încearcă să profite de ziua bună a lui Nistor care distribuie cu dărnicie baloane dreapta-stânga, supravegheat atent de Mateiu. Dintr-o astfel de fază, Tudorie scapă singur cu Bălgrădean în lateral stânga, îl driblează pe fostul căpitan al Craiovei și trimite în bară, apoi plasa laterală (33). Ocazia primei reprize! Tudorie nu mai are nici puterea să se descarce nervos!

ADVERTISEMENT

Ouzounidis a simțit pierderea „puterii” pe teren și a mutat cu Koljic și Vătăjelu. E nevoie mare de experiență!

Partea secundă începe cu lovitura lui Cicâldău care nu poate sări zidul, urmată la câteva minute de o ocazie mare a oaspeților. Clasica fază fixă a CFR-ului aduce mingea pe fruntea lui Burcă, dar oltenii au noroc… Poarta e ocolită, italianul fiind bătut. Ouzounidis simte că echipa sa traversează momente dificile. Umblă la bancă.

Intră Koljic și Vătăjelu, ies Tudorie și Vlădoiu. Grecul renunță la sânge tânăr, merge pe experiență în ultima jumătate de oră. Mai ales că adversarul, rulat în atâtea bătălii, începe să pună presiune tot mai puternic. Timpul trece, tot 0-0. Ca și la meciul tur, dar acum miza e mai mare pentru CFR. Are nevoie de victorie pentru a termina sezonul regulat pe locul 1.

Craiova intră în turneul pentru titlu, dar e pe avarii: niciun gol marcat în 4 meciuri directe cu contracandidatele FCSB și CFR Cluj!

Se putea schimba ceva la șutul de la 25 de metri al lui Vătăjelu în minutul 82, dar Bălgrădean e la post și scoate „peste”. CFR acceptă contrele, mai ales că are acum jucători de viteză. Ultima carte a lui Edi Iordănescu se numește Rondon, care-l schimbă pe Omrani, dispărut fără urmă după minutul 70.

S-a terminat cum a început, o remiză albă sărbătorită mai mult de FCSB decât de adversarele de pe ”Oblemenco”. Un detaliu important pentru Craiova, care etapa trecută, la Giurgiu, cu FCSB, a arătat că se poate bate la titlu. Cifrele nu sunt, momentan, pentru echipa lui Ouzounidis. Oltenii nici măcar nu au marcat în cele 4 meciuri directe cu FCSB și CFR Cluj! Iar pentru trofee e nevoie de goluri!


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Viitorul Târgu Jiu: 1,98 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT