Sport

Cristi Coste scrie de pe „Oblemenco” cronica meciului FCU Craiova – FCSB 0-2. Dawa și-ai lui s-au distrat și au urcat pe loc de play-off

FCU Craiova, la revenirea lui Nicolo Napoli pentru a 9-a oară la echipă, a întâlnit FCSB. Dawa și compania s-au impus mai ușor decât credeau și FCSN a urcat pe loc de play-off.
13.11.2022 | 22:52
Cristi Coste scrie de pe Oblemenco cronica meciului FCU Craiova  FCSB 02 Dawa siai lui sau distrat si au urcat pe loc de playoff
Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre FC U Craiova si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 13 noiembrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida din tur dintre FCSB și FCU Craiova, cea de la București, s-a jucat la miezul nopții de 31 iulie spre 1 august! Au rămas imagini de colecție de la final, când de la al doilea inel al Arenei Naționale, antrenorul de atunci al „albaștrilor”, Marius Croitoru, schimba bezele cu galeria după acel 1-1, cu gol Compagno pentru oaspeți.

FCU Craiova – FCSB, cronica unui meci în care punctele ard în ambele părți. Tavi Popescu recidivează după 7 zile cu un gol-torpilă!

Tot la „oaspeți” trebuia să joace italianul Andrea Compagno și la retur. Gigi Becali nu a vrut să plătească 100.000 de euro pentru ca golgheterul să fie pe teren împotriva fostei echipei și astfel FCSB-ului să-i fie mai simplu. Deci cam așa stătea situația. Cu Napoli la redebut în SuperLiga la olteni și Pintilii la FCSB, după ce în tur am avut duelul Dică – Croitoru.

ADVERTISEMENT

Sunt suficiente 4 minute ca să vedem deschiderea de scor. Octavian Popescu lovește cu sete o minge respinsă de defensiva olteană după lovitura liberă a lui Olaru, iar Popa scoate mingea din poartă. E adevărat că portarul a fost puțin derutat și de călcâiul lui Huyghebaert, dar torpila a fost de clasă!

După ce nu a marcat un sezon întreg, perla Tavi Popescu are acum două goluri consecutive în SuperLiga. După reușita de 3-0 cu Rapid, acum o săptămână, a venit acum deschiderea scorului de pe „Oblemenco”. FSCB pare singură pe teren în debutul de meci. Presing sus, pase precise, replică palidă a gazdelor.

ADVERTISEMENT

Târnovanu ține FCSB în avantaj cu o super-intervenție la Chițu, apoi Dawa pune pieptul pentru 2-0 după mai puțin de jumătate de oră

Avem un prim șut pe poartă al echipei lui Napoli în minutul 18, dar Târnovanu reține cu siguranță. Doar e portar de națională. Apoi vine uriașa ocazie a lui Chițu, super-paradă cu piciorul a aceluiași Târnovanu. Oltenii prind puțină roșeață în obraji. Nicolo Napoli dirijează totul de la marginea terenului.

De partea cealaltă, Pintilii e mai relaxat. Asta deși e meciul de care ar depinde, teoretic, continuarea lui pe banca tehnică, probabil în cuplu cu Leo Strizu. Relaxarea vine și ca urmare a golului doi reușit de Dawa, cu pieptul, în minutul 26. Probabil nici cei aproape 200 de fani veniți de la București nu se așteptau la un avantaj dublu pentru FCSB după mai puțin de jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Se schimbă puțin fața partidei. Frustrarea elevilor lui Napoli este evidentă, mai ales că au avut niște șanse în careul FCSB, dar Chițu, Ganea sau Bahassa s-au întrecut în „chifle”. Jocul devine fizic, mai fragmentat, cu unele intrări la limită, clientul principal vizat fiind Octavian Popescu.

Nicolo Napoli forțează revirimentul cu „bolnavul” Juan Bauza și cu Van Durmen, dar Dawa e aproape de „dublă”!

Pe final de primă repriză, Omrani trece pe lângă 0-3, fiind nehotărât între a-l loba pe Robert Popa sau a centra pe 6 metri. Mihai Pintilii îi aplaudă de pe margine pe ai săi. Implicare totală la fel ca la derby-ul cu Rapid, același rezultat la pauză: 2-0 pentru FCSB!

ADVERTISEMENT

Oltenii revin de la cabine cu Van Durmen și cu briliantul Juan Bauza în formație, ultimul ținut rezervă pe motive medicale. De la argentinian se așteaptă revirimentul. Nicio schimbare la FCSB! Nu că trebuia, dar e imposibil ca patronului să-i fi plăcut toți titularii lui Pintilii în prima repriză. Mai sunt și astfel de surprize…

Craiova insistă. Prima mare ocazie a părții secunde îi aparține, dar Bahassa nu reușește nici acum să treacă de zidul Târnovanu. La poarta cealaltă, Dawa trece pe lângă dublă în minutul 53… Și, totuși, există un restanțier. Omrani, care a greșit multe pase, îi lasă locului în minutul 55 omului de 1,7 milioane de euro, David Miculescu.

FCSB, cu Pintilii pe bancă, urcă pe ultimul loc de play-off,  Craiova orbecăie în „tunelul” fără lumină și fără puncte

Încă o armă activată de Napoli de pe bancă: Gabi Iancu, fost jucător la FCSB! El joacă acum vârf împins în locul neinspiratului Chițu. Lipsesc însă situațiile clare de poartă, chiar dacă „albaștrii” construiesc frumos până la 25 de metri de poarta oaspeților. E, totuși, o lipsă de încredere, ținând cont și de seria negativă parcă interminabilă.

FCSB așteaptă cuminte, cu linia destul de sus, iar dacă se ivește contraatacul, să fie… primit. Așa cum au stat lucrurile în minutul 70, când Miculescu putea fi mai inspirat. Timpul trece, vine bara lui Sidibe din minutul 76, dar tabela pare înghețată din prima jumătate de oră. Sunt 6 grade acum pe „Oblemenco”…

Pintilii întărește reduta pentru ultimele minute, cu Edjouma în locul lui Octavian Popescu. Nu e forcing al Craiovei, dar Tavi cam terminase resursele fizice. Dacă Florinel Coman a ajuns să intre aproape de minutul 90, înseamnă că problemele lui cu fotbalul au devenit tot mai serioase!

FCSB se impune mai ușor decât ar fi crezut, cu dublu avantaj din prima repriză, și urcă pe locul 6, biletul de play-off. Craiova continuă „tunelul”, nu joacă rău, dar are nevoie de puncte. Iar ele vin când și „capul” e la fotbal, nu doar contul.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,83 este cota pentru „ambele marchează” la FC Botoșani – FCSB. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT