FCSB a venit la Craiova cu 3 puncte mai mult decât Universitatea Craiova în clasament. Campioana a încercat în primul rând să-și păstreze avantajul, oltenii lui Rădoi au dorit să reintre în lupta la titlu după eșecul de la Cluj. A ieșit un 0-0 tensionat, primele puncte pierdute de olteni acasă în al doilea mandat al lui Mirel. FCSB rămâne singura echipă neînvinsă din play-off. Acum cele două adversare privesc spre CFR – Rapid.
1. Horațiu Feșnic a avut treabă încă din secunda 57 când Mitriță a cerut fault la o lansare spre poarta oaspeților. Centralul nu l-a băgat în seamă, pentru ca peste jumătate de minut să-l avertizeze verbal pe Mirel Rădoi! În minutul 7, antrenorul oltenilor vede deja galben, semn că presiunea anticipată să fie pusă pe arbitru, mult prea oltenească în programul de meci, nu și-a atins scopul din primele minute.
2. Absența lui Șut se vede din avion la FCSB. Charalambous a început cu Cisotti lângă Chiricheș, dar era clar că italianul e irosit în acea poziție. Ultimul exemplu a fost prima repriză a FCSB-ului cu Dinamo. Așa că, după un sfert de oră, lângă Chiricheș a coborât căpitanul Florin Tănase, iar Cisotti a urcat în spatele lui Bîrligea. Elias l-a și chemat la margine pe Juri, la o pauză de accidentare, pentru a-i explica noile atribuții.
3. Octavian Popescu revine pe teren, prima oară în 2025, dar nu are ritm. Faza din minutul 25, când s-a lansat într-o cursă, dar a fost ajuns de Baiaram, care avea un handicap de măcar 5 metri, este elocventă. Popescu a faultat! L-am recunoscut după nervii și protestele, mai ales la adresa celui de-al patrulea arbitru, de fiecare dată când pierdea mingea și nu primea fault. Și fanii l-ar fi scos la pauză. Fanii FCSB…
4. Fază ciudată în minutul 29, când Chiricheș este faultat la mijlocul terenului, dar Feșnic nu fluieră nimic. Chiar și oltenii se opriseră la un moment dat, dar apoi Baiaram s-a lansat într-o cursă oprită de Târnovanu, care a respins în corner. Același Baiaram, vorba unui hâtru oltean, aflat la a 27-a ocazie față în față cu portarul advers în acest sezon, fără să dea gol!
5. Mitriță l-a luat de client de multe ori pe georgianul Anzor Mekvabișvili, căruia i-a cerut să-l ajute mai mult și să creeze superioritate în duelul din acea bandă cu Vali Crețu. Cu atât mai mult cu cât fundașul dreapta al FCSB luase galben la primul fault, în minutul 23, Crețu fiind „măgărușul” pedepsit de Feșnic pentru 3 faulturi ale lui… Cisotti!
6. Scădere fizică evidentă la mai mulți jucători ai FCSB-ului după un sezon epuizant. Bîrligea a înotat în prima parte, Miculescu dat dispărut, Chiricheș mai mult lovit decât lucid. De fapt, Miculescu și Tavi Popescu chiar au rămas la cabine la pauză, intrând Șut și Toma.
7. Rădoi simte ziua bună a lui Mora. Poate fi motivul pentru care îl scoate la pauză pe Lukic, atacantul de careu, și-l bagă pe Mogoș. Fostul jucător al CFR-ului îi ia locul lui Mora ca fundaș dreapta, costaricanul urcă în bandă în locul lui Baiaram, care trece număr 9 pentru partea secundă. Ulterior, a mai jucat și Mitriță 9 fals. Inspirația lui Rădoi putea fi deplină la faza din minutul 81, când Târnovanu l-a blocat 1-1 pe Mora! Dar mai ales în minutul 94!
8. Cea mai mare ocazie a oaspeților vine în minutul 65, centrarea perfectă a lui Radunovic (încă un meci foarte bun!) fiind reluată cu capul „alături” de Cisotti. Era minutul 65 și campioana nu avea șut pe poartă! Asta în timp ce oltenii înregistraseră deja două ocazii mari. A treia, la pătrunderea lui Mitriță, avea să vină peste câteva secunde…
9. Craiova – FCSB a fost un meci în care s-a faultat foarte mult, dar Feșnic s-a dovedit îngăduitor în prea multe faze. Pare incredibil cum Cisotti a scăpat nepedepsit după foarte multe intrări, cum de partea cealaltă și Screciu, care a luat un „galben”, a fost de multe ori la limita portocaliului. Centralul a avut „perioade” și „perioade”.
10. Și, totuși, acel 0-0 care a planat mereu deasupra arenei pe parcursul meciului, putea fi infirmat la ultima fază a meciului. Mitriță a pătruns în careu, șutul i-a fost respins de portar, iar Mora a trosnit bara! Minutul 94! Câteodată o bară poate fi la fel de mare ca un titlu. Depinde din ce parte o privești…