Sport

Cristi Coste scrie de pe „Olimpico” cronica meciului Lazio – CFR 1-0. Un Ciro suficient pentru imobila campioană a speriatului Petrescu!

Lazio și CFR Cluj și-au disputat la Roma prima manșă a dublei de baraj pentru optimile Conference League. Decizia finală a calificării se va da joi, 23 februarie, în Gruia.
16.02.2023 | 23:56
Cristi Coste scrie de pe Olimpico cronica meciului Lazio  CFR 10 Un Ciro suficient pentru imobila campioana a speriatului Petrescu
Lazio a dominat jocul cu CFR Cluj chiar dacă a jucat din minutul 15 cu om în minus după eliminarea lui Patric. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Un amănunt poate de luat în seamă încă de la sosirea celor două echipe la stadion. Lazialii, mai puțin bineînțeles Maurizio Sarri, sunt la patru ace, zici că au venit să defileze pe un podium de modă, nu să joace fotbal. CFR Cluj, în frunte cu antrenorul Dan Petrescu se prezintă în treningurile portocalii devenite marcă înregistrată în ultimul timp.

Lazio – CFR Cluj, cronica unui meci care nu pică bine pentru niciuna dintre echipe. Sarri nu bate pe nimeni de 4 meciuri, dar și Petrescu e în criză

Nici Lazio, nici CFR Cluj nu aveau nevoie de o astfel de întâlnire în acest moment ținând cont de forma pe care o traversează fiecare. Maurizio Sarri nu bate pe nimeni de 4 meciuri, adunând aici și eliminarea din Cupă cu Juventus. Dan Petrescu este și el în criză.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Petrescu a dat impresia că e speriat de acest duel prin declarațiile dinaintea lui. CFR Cluj a pierdut fără să marcheze două derby-uri la rând în SuperLiga, cu FCSB și Craiova. Campioana nu a mai înscris din deplasarea de la Voluntari, acolo unde, de fapt, și-au dat gazdele gol:)) Iar acum CFR vine pe „Olimpico” unde în urmă cu câteva zile Atalanta s-a distrat cu un Lazio suferind.

Cam așa stăteau lucrurile înainte ca englezul Pawson să dea startul unui meci cu tribune pe trei sferturi goale. Dar e importantă Curva lazială și cei peste 200 de români ce au venit să încurajeze CFR!

ADVERTISEMENT

Vișinii par mai puțin timizi decât banca tehnică. „Acolada” lui Krasniqi din minutul 4 ocolește bara din stânga lui Maximiano. Vine replica imediat, cu parada lui Scuffet, care ține tabela pe zero la șutul lui Milinkovic-Savic după greșeala lui Muhar.

Krasniqi și englezul Pawson pun sare și piper pe dubla Lazio – CFR Cluj: roșu direct pentru Patric în minutul 15!

Petrescu a anticipat bine echipa lazială. Este clasicul 4-3-3 al lui Sarri pe care el încearcă să-l blocheze cu un 4-4-2 ce să-i creeze superioritate în „cabina motoarelor”. De sus se vede foarte clar așezarea campioanei României, cu Yeboah și Krasniqi aproape de stoperii italienilor și linia de 4 de la mijloc întinsă ca o plasă de sârmă ghimpată.

ADVERTISEMENT

Și vine minutul 15 care poate scrie altfel istoria acestei duble. Krasniqi croșetează în partea stângă, scapă de trei adversari și e faultat de spaniolul Patric, înlocuitorul accidentatului Romagnoli. Roșu direct, confirmat și de VAR! Se schimbă multe din momentul ăsta, Petrescu are cărți mari în mână. Să vedem dacă știe să le joace!

Sarri mută imediat. Încearcă să-și acopere „spatele” cu Mario Gila. E cam debandadă la italieni, căpitanul Immobile mai are puțin și-l ia la palme pe Lazzari. E de profitat, clar! Lazio însă rămâne cât de sus poate… Și poate!

ADVERTISEMENT

Ciro Immobile face ce știe mai bine: deschide scorul după ce scapă de imobila apărare a lui Petrescu la pasa genială a lui Felipe Anderson

Chiar și cu om în plus, CFR așteaptă contraatacuri! Petrescu a dispărut sub copertină. E nervos și gesticulează. Nu-i convine acest pas înapoi. Și pe teren, parcă și mental. Când punem puțină presiune pe ei, italienii devin irascibili. Nu că nu ar fi din minutul 15… Zaccagni vede galben după ce-l rade pe Manea, apoi o comit și Boateng, și Milinkovic-Savic.

Dar nu e pauză până ce „il capitano” Ciro Immobile nu deschide scorul. Pasă genială a lui Felipe Anderson peste apărarea rarefiată și imobilă a CFR-ului și Ciro face ce știe. Era minutul 45+4…

La cabine rămân sărbătoritul zilei, Ciprian Deac și Boateng, ultimul suspendat alături de Yuri pentru returul de la Cluj. Intră Petrila și Cvek. Vom vedea altceva? CFR ține mai mult de minge, dar ocazia vine tot la poarta noastră, Milinkovic-Savic (min. 55), citit de Scuffet.

Cum să ataci Lazio în inferioritate cu Hoban la 40 de ani? E ca și când vrei să-l premiezi pentru toată cariera

Petrescu apelează și la Malele. Dar apelează și la Hoban, 40 de ani! E drept că lăudatul Muhar era mână moartă de la primul fluier… Tot Lazio trece aproape de gol, providențial Scuffet. Și nici nu mai e Immobile pe teren… A terminat combustibilul în 60 de minute, oricum era la limită cu pregătirea.

Nu se vede deloc superioritatea numerică a CFR-ului. Ba din contră! Lazzarri e aproape de 2-0, Lazio se simte stăpână pe joc, are de 3 ori mai multe pase complete în minutul 70. Nu e zvâc, nu e intensitate, nu e viteză în jocul ardelenilor. Poate Petrescu să se dea cu fundul de pământ, dar teama pe care o afișa înaintea meciului le-a transmis-o și jucătorilor.

Mai sunt 20 de minute. Cum să intri în cărțile calificării dacă nu-ți creezi nici măcar o ocazie? Ar fi lovitura de cap al lui Cvek din minutul 80, dar… Intră și Janga, care la prima fază pare că nici nu se cunoaște cu Malele… Incredibil! La ce să speri? Lazio a arătat mai bine în 10 decât în formulă completă. Și nu a fost doar golul lui Immobile, au fost măcar încă 4 ocazii mari pentru echipa lui Sarri.

Teoretic, calificarea se joacă la Cluj după acest scurt 1-0. Practic, ea e decisă de pe „Olimpico”. Lazio a arătat că e peste campioana României și dacă se prezintă cu handicap. Chiar așa, cum să ataci Lazio în inferioritate cu Hoban la 40 de ani? E ca și când vrei să-l premiezi pentru toată cariera, nu să dai gol și să speri la calificare! Dar nu e doar Hoban de arătat cu degetul. Au fost prea multe mâini moarte la CFR, pornind de la banca tehnică!

ADVERTISEMENT