Cristi Coste scrie despre cum e să nu te bată „grande” Sevilla și să fii eliminat: mâna cu care Traore a coborât din „copac” a blocat golul carierei pentru Păun!

opiniile fanatik
Cristi Coste   
în Europa League
28/02/2020, 01:15
Cristi Coste scrie despre cum e să nu te bată „grande” Sevilla și să fii eliminat: mâna cu care Traore a coborât din „copac” a blocat golul carierei pentru Păun! opiniile fanatik
Sevilla - CFR, dubla după care Clujul este eliminat fără să piardă! © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

CFR Cluj este eliminată de Sevilla din 16-imile de finală ale Europa League, după două rezultate de egalitate, 1-1 la Cluj și 0-0 pe „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla.

Locul unde Steaua, echipa care l-a dat fotbalului românesc pe Dan Petrescu, a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 nu a fost la fel de darnic și cu CFR-ul „Bursucului”.

CFR Cluj este eliminată de FC Sevilla după două remize decise de sistemul VAR!

Campioana României a remizat alb la Sevilla, calificarea în optimi decizându-se în urma a două decizii venite de la sistemul VAR: penalty-ul pentru CFR la Cluj și golul nevalidat lui Păun după un henț prealabil al lui Traore, la Sevilla.

După 1-1 la Cluj, Dan Petrescu a vorbit despre o nouă minune în privința deplasării din Spania. „Mai încercăm una după cea cu Celtic, de la Glasgow, de ce nu?”, spunea Dan. Chiar credea Petrescu că e posibil așa ceva? Da, chiar credea.

Și-a pregătit fizic, tactic, psihic elevii pentru marea lovitură. Totul îmbrăcat și în mantia norocului, invocat tot de Petrescu și care a făcut casa bună cu clujenii în mare parte din prima repriză de la Sevilla. Aceeași primă parte care se putea termina cu un neverosimil 0-1, dacă Boli era mai concentrat în colțul careului mic al gazdelor.

Dan Petrescu a riscat abia în ultimele 10 minute și a fost aproape să-i iasă tactica „la ultima secundă”

S-a văzut o schimbare în bine în jocul alor noștri la începutul reprizei secunde, pentru că liniile au fost urcate cu măcar 10 metri, iar Arlauskis și cei din defensivă au mai avut și momente de respiro.

S-au crispat și spaniolii lui Lopetegui, care au realizat, totuși, că nuca ceferistă este mai tare decât se așteptau. Au acceptat trecerea timpului, pentru că remiza albă ducea mai departe „grandele” andaluz, una dintre specialistele Europa League.

Dan Petrescu a dus și el jocul la 0-0 cât l-au lăsat scorul de pe tabelă și ocaziile din teren. S-a decis să riște abia în ultimele 10 minute, când a trimis lîngă Lacina Traore al doilea vârf de careu, pe Rondon. Și nu era târziu… A fost așa cum își făcuse Dănuț planurile.

Mâna cu care Lacina Traore a coborât din „copac” a blocat golul carierei pentru Adi Păun

Iar bomba putea exploda în minutul 86 și 34 de secunde. Lacina Traore izbutește o intercepție, îi pasează în centru lui Adiță Păun, care-și încearcă norocul de la 25 de metri. Mingea îl surprinde pe portar și este în poartă. Incredibilllll! CFR, calificată cu câteva minute înainte de finalul dublei.

Dar VAR-ul pe care Petrescu îl cere non-stop de doi ani îi blochează antrenorului cea mai importantă calificare din carieră. Pe reluări se vede cum mâna dreaptă a lui Traore (ca să glumim amar, cea cu care s-a dat jos din copac când l-a adus Petrescu la CFR toamna trecută:)) atinge balonul înainte ca ivorianul să-i paseze lui Păun și reușita nu este validată.

Frustrarea este maximă, Petrescu urlă din toți rărunchii și e aproape de „roșu”, iar Păun, omul care declarase înainte de dublă că un gol contra Sevillei ar fi reușita carierei, își șterge cu greu lacrimile din colțul ochilor.

Mai sunt șase minute de prelungiri, dar degeaba… CFR e eliminată fără să fie bătură de „ăia de sute de milioane” de la Sevilla. Frustrant rău! Dar campania a fost minunată. Iar CFR iese din Europa, coincidență!, la aceeași oră cu Celtic Glasgow, cele două care „se urmăresc” non-stop de vreo câteva luni bune. Chapeau, CFR! Chapeau, Dan Petrescu!

Închide ×