Fotbal intern

Cristi Coste scrie din Bănie cronica derby-ului Craiova -FCSB 0-2: Liderul CoMAN a avut milă de olteni!

18.12.2020 | 22:27
Cristi Coste scrie din Bănie cronica derby-ului Craiova -FCSB 0-2: Liderul CoMAN a avut milă de olteni!
Dennis Man se bucura dupa un gol marcat alaturi de Darius Dumitru Olaru si Florinel Teodor Coman in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FCSB, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 18 decembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Craiova și FCSB s-au întâlnit la Craiova în derby-ul primelor două clasate cu o etapă înainte de terminarea turului sezonului regulat. Oaspeții au învins cu 2-0, un meci care a basculat dintr-o dată, fără anestezie, într-o luptă de David și Goliat.

Corneliu Papură și Toni Petrea, cei mai neexperimentați antrenori din Liga 1, au pe mână două mașini care și-au propus să alerge spre titlu. Un singur punct între cele două, în favoarea oltenilor, la primul fluier al lui Hațegan, revenit și el pe gazon după scandalul de rasism. Craiova tocmai își recuperase fotoliul de lider după victoria de la Arad și eșecul roș-albaștrilor pe terenul campioanei.

ADVERTISEMENT

Craiova – FCSB 0-2, cronica unui derby care a început mult prea temător din cauza… CFR-ului! O jumătate de repriză pentru prima fază adevărată

Și dacă tot vorbim de campioana CFR Cluj, începutul meciului din Bănie pare să fi fost „afectat” de rezultatul de aseară al echipei lui Edi Iordănescu. Victoria Clujului la Dinamo a adus CFR la egalitate de puncte cu FCSB și la o „lungime” în spatele Craiovei.

Iar cele două adversare de pe „Oblemenco” au dat impresia pe începutul de meci că simt deja puternic răsuflarea CFR-ului lângă ele. FCSB a început mai sus, trasă și de jucători mai dotați tehnic, Craiova a așteptat cuminte să vadă cât și ce pot abia recuperații Tănase și Coman.

ADVERTISEMENT

Am avut ce aștepta până la primele faze mai acătării. Un prim șut slab al lui Man, în minutul 14, prins fără probleme de Pigliacelli, pentru ca peste 7 minute să vină prima fază adevărată. Mamut e bine lansat de Nistor, șut la lung respins excelent de Andrei Vlad în corner!

Conexiunea Florinel Coman – Man face diferența după două ocazii mari ale Craiovei: „E ofsaid la scurt, la Pigliacelli😊”

Toni Petrea caută să modifice din mers. Echipa pasează bine, are determinare, dar nu ajunge la poartă. Îl mai coboară pe Tănase inter, îl urcă pe Olaru, apoi trece Florinel Coman număr 9. Permutări care încă nu dau rezultate.

Craiova în schimb prinde roșeață în obraji și urcă puțin liniile. Papură renunță la Baiaram și-l trimite în teren pe Andrei Ivan, poate reîncărcat după vizitele la psiholog. Coincidență sau nu, după intrarea nouarului vin rapid două ocazii ale gazdelor, de fiecare dată cu Cicâldău la centrare și cu Andrei Vlad la primire…

ADVERTISEMENT

Regula ratărilor după care plângi se verifică imediat. În minutul 39, Coman inventează pasa printre stoperii Craiovei, Bancu stă greșit și-i scoate din ofsaid și pe Tănase, și pe Man, iar ultimul înscrie la scurt. Vine și comentariul hâtru de vizavi: „E ofsaid la scurt, la Pigliacelli!

Olimpiu Moruțan, pasă de geniu pentru Dennis Man și FCSB își recâștigă fotoliul de lider în Liga 1

Doar Panțîru nu a corespuns după prima repriză, chiar titularul cerut de Gigi, dacă e să ne luăm după analiza făcută în vestiarul FCSB. Deși FSCB are 1-0, Petrea vrea să fie mai liniștit și-l trimite în teren pe Briceag, „pescuit” în vară tocmai de la Craiova.

Oltenii pun probleme vreo 5 minute din partea secundă, după care începe, total, meciul FCSB-ului. În primul rând este pusă victoria la adăpost, după o pasă de geniu a lui Olimpiu Moruțan spre Man, acesta scapă de Marius Constantin și face 2-0. E abia minutul 56. Timp ar mai fi…

ADVERTISEMENT

Man, Coman, Tănase și Moruțan au transformat Craiova în poligon de tragere! Dar au avut totuși milă de Sărbătorile oltenilor

Timp este, într-adevăr, dar pentru sarabanda de ocazii ale celor de la FCSB, care au transformat Craiova într-un poligon de tragere. Dacă era pe ediția print, unde numărul de semne este limitat, cu siguranță nu ar fi încăput toate.

Olaru (min. 61 și 65), Man (64 și 90), Tănase (76), Moruțan (79), Coman (81, de două ori în aceeași fază) – luate așa, pe repede înainte, pentru că e și frig, și densitate mare de faze de poartă. Poarta lui Pigliacelli.

Derby-ul a existat până la golul lui Man din prima repriză. Apoi au intrat în arenă mingicarii lui Gigi, care au avut milă totuși de Sărbătorile Craiovei. Pe care o așteaptă o deplasare critică pe terenul campioanei CFR Cluj, probabil ultimul meci al lui Corneliu Papură în noul mandat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri