Sport

Cristi Coste scrie despre „măcelăria” din Danemarca, Silkeborg – FCSB 5-0: E ceva putred, putred în Pipera!

FCSB a înregistrat una dintre cele mai mari rușini din istorie, 5-0 la „anonima” Silkeborg. Cel care și-a bătut joc de tot și de toți rânjește satisfăcut în Pipera: Gigi Becali!
06.10.2022 | 22:40
Cristi Coste scrie despre macelaria din Danemarca Silkeborg  FCSB 50 E ceva putred putred in Pipera
Cristi Coste scrie după „măcelăria” din Danemarca, Silkeborg - FCSB 5-0: E ceva putred, putred în Pipera! FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică era iritat la conferința dinaintea partidei cu Silkeborg când a fost întrebat despre jucătorii lăsați acasă la ordinul lui Gigi Becali. „Nică” Dică, așa cum îl alintă Cornel Dinu, a mers pe placa „la FCSB decidem împreună, patron, staff, antrenor”.

Gigi Becali a luat iar joystick-ul și face prăpăd la FCSB: a trimis rezervele care au fost măcelărite de Silkeborg! „Intră Rusu, nu Ianis!”

Fals! La FCSB decide doar Gigi Becali și în „era Dică”, revenirea totală la butoane a șefului din Pipera producându-se, practic, după eșecul de la Ovidiu, cu Farul.

ADVERTISEMENT

Nu doar că Becali a decis care sunt cei 7 titulari care rămân la București să fie apți pentru derby-ul sezonului cu nou-promovata Petrolul, la Ploiești. FANATIK a scris încă de luni dimineață care au fost nominalizații lui Becali. Dar Gigi nu s-a oprit aici.

Dică va recunoaște, poate, la un moment dat umilințele pe care le-a trăit în preajma meciului din Danemarca. I s-a respins aproape orice idee avea vizavi de alcătuirea primului 11.

ADVERTISEMENT

Așa a ajuns titular Andrei Dumiter, care nu mai jucase la FCSB de 5 luni, tocmai pe principiul lui Gigi Becali, „lasă-l, tată, să vedem dacă poate și el ceva”. Tot așa a rămas pe bancă Ianis Stoica, unul dintre oamenii cu care staff-ul dorea să înceapă din primul minut. „Intră Rusu, nu Ianis!”, așa s-a putut auzi din speaker-ul cuplat cu… Pipera. Omul și-a reîncărcat joystick-ul!

Rușinea din Danemarca e mult mai mare decât cea a „macabrilor” de acum 11 ani din Israel! Gigi a pârjolit totul în jurul său

„Bobocii” trimiși la înaintare, cum inspirat le spunea Mihai Mironică, au fost carne de tun pentru o echipă a cărei calitate principală este pasa non-stop. Un Silkeborg care și-a trăit cea mai frumoasă seară europeană în anul 105 de la înființare. Bine că există FCSB ca să scrii istorie!

ADVERTISEMENT

O seară în care rușinea pe care o simți ca microbist român parcă nu are corespondent în istorie. Nici la celebrul Maccabi – FCSB 5-0 de acum 11 ani, după care a apărut celebrul nick-name „macabrilor”, nu a adus mai multă repulsie față de ce a făcut Gigi Becali din echipa lui.

Da, e echipa lui, dar este și echipa sutelor de mii de fani care umplu Arena Națională și-i umplu, lui, „tartorelui” din Pipera, conturile! Becali a pârjolit totul în jurul său, a ars cu acidul propriu și iubirea ălora care strigau „Rușine să vă fie!” în îndepărtata Danemarca.

ADVERTISEMENT

A cedat și ultimul bastion roș-albastru din echipa magică. Duckadam a anunțat: „Steaua nu mai există!”

Mai acceptă Dică să rămână pe post de manechin la FCSB? Basarab Panduru l-a avertizat în studio la Orange, în seara eșecului din Giulești când FANATIK a dezvăluit că Dică va fi noul antrenor al lui FCSB în locul lui Toni Petrea. Au trecut ceva mai mult de 30 de ore de la anunțul exclusiv al site-ului până la anunțul oficial.

Gigi Becali a spus mereu în ultimele apariții media că nu-l dă afară pe Dică. E cel care i-a adus milioanele calificării în Conference. Ceea ce nu a spus patronul public este că i-a transmis că așteaptă numai victorii până la terminarea turului. Altfel… A fost 3-2 cu Argeșul, urmează Petrolul, UTA și Sepsi.

L-am văzut pe Dică pe stadion la meciul cu piteștenii. Aproape că nu a mai putut să se bucure la golul victoriei lui Cordea. A stat îngândurat și retras și în fața galeriei. Simțeam că la 2-2 își anunța singur demisia. A primit o amânare. Fiecare meci care urmează poate fi ultimul pentru el.

De ce a acceptat Dică ultimele umilințe? Ca să arate că e luptător și că vrea să facă ceva cu echipa asta, deși nu el decide?

Eu am fost unul dintre puținii care am susținut că FCSB este Steaua. De azi, o spun cu regret, Steaua NU MAI EXISTĂ! Cei care conduc azi FCSB și CSA și-au bătut joc de toată istoria acestei echipe de fotbal! – Helmuth Duckadam după „măcelul” din Danemarca.

Nimeni nu-i mai poate sta în cale lui Gigi Becali. A plecat pe drumul de pe care nu mai poate fi întors. Fani de pretutindeni sufereau după rușinea de la Silkeborg. Becali râdea probabil isteric în sufrageria de acasă. A demonstrat, dacă mai era nevoie, parafrazând vorba shakesperiană, că e ceva putred în… Pipera! Dar putred, putred!


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la Petrolul Ploiești – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT