Sport

Cristi Coste scrie un editorial emoționant după titlul celor de la CFR Cluj: „Zoli” sau „Haide, dragă CFR!”

CFR Cluj a câștigat al 7-lea titlu din istorie, al patrulea consecutiv. Zoli Cantor, fanul lor numărul 1, aplaudă de Sus!
25.05.2021 | 22:30
Cristi Coste scrie un editorial emotionant dupa titlul celor de la CFR Cluj Zoli sau Haide draga CFR
ADVERTISEMENT

Când Burcă a egalat în prelungiri pentru CFR, la Giurgiu, cu FCSB, m-am gândit la Zoli.

În jurul meu, la masa presei a stadionului de la Dunăre, erau doi ziariști din Cluj, prieteni de-ai mei, care mai aveau puțin și se rostogoleau de bucurie până la marginea terenului. Nu dăm nume. Îi știți de la Look.

Editorial emoționant după titlul CFR-ului: „Zoli. Haide, dragă CFR!” Cel mai mare fan al CFR-ului ne privește de Sus

Când Burcă a marcat la Botoșani golul care avea să aducă titlul matematic, m-am gândit la Zoli. Parcă îl și vedeam cum în sufrageria casei din Chinteni înregistrează golul rocambolesc al lui Burcă și se pregătește să-l pună pe facebook cu comentariile sale acide la adresa „ciobanului”.

ADVERTISEMENT

Transmitea o bucurie ce i-o puteai citi în ochi. Bineînțeles, încheierea era aceeași, de fiecare dată: „Haide, dragă CFR!”

Dar Zoli nu mai e fizic cu noi. Nu mai este din 18 martie. Un atac cardio-respirator, o spitalizare care nu a durat mult. Nu a avut nicio șansă! Toți am fost șocați! S-a stins cu o zi înainte de meciul de la București, acel FCSB – CFR 3-0. Nu a mai văzut acea „execuție” în direct.

ADVERTISEMENT
zoli cantor cfr cluj
Înainte de meciul FCSB – CFR Cluj, din 19 martie 2021, jucătorii lui Edi Iordănescu i-au adus un omagiu lui Zoli Cantor, care plecase dintre noi cu o zi în urmă

Susținea jucătorii, nu șefii aduși de Neluțu Varga! Și nu-l suporta pe Dan Petrescu!

Suferea pentru orice rezultat al CFR-ului, echipa era viața lui. Zeci de ani nu a ratat niciun meci, indiferent că era în Gruia sau în deplasare. Fotograful oficial al clubului, care a și scris Biblia ceferistă, trăia pentru CFR.

Iubea jucătorii, nu-l suporta pe Petrescu, beștelea mereu cuplul Bilașco – Mara, susținea echipa, nu șefii aduși de Varga. A rămas fidel lui Arpi și lui Muri, artizanii primelor titluri pentru CFR.

ADVERTISEMENT

În decembrie, când a venit Edi Iordănescu, nu era deloc entuziasmat. Din contră. Nu-i plăcuse de el după mandatul acela din 2018. Dar Edi l-a cucerit rapid pe Zoli, care aflase direct de la sursă cum vede fotbalul noul și vechiul antrenor.

Zoli a devenit rapid mare fan Edi. Nu a mai apucat să vadă finișul. Zoli a plecat mult prea devreme. Îl anunț, deși sunt convins că știe: CFR-ul lui Edi a luat titlul!

ADVERTISEMENT

Ne lipsești Zoli Richard Cantor! Ne lipsești om bun…

Aștept acum, de acolo de Sus, ca Zoli să ne scrie ceva de suflet – obligatoriu și despre Sara, nepoata lui iubită – și neapărat să termine textul cu „Haide, dragă CFR!”

Ne lipsești Zoli Richard Cantor! Ne lipsești om bun… Mereu mă voi gândi la Zoli…

ADVERTISEMENT