ADVERTISEMENT
Sport

Cristi Coste scrie un editorial emoționant după titlul celor de la CFR Cluj: „Zoli” sau „Haide, dragă CFR!”

CFR Cluj a câștigat al 7-lea titlu din istorie, al patrulea consecutiv. Zoli Cantor, fanul lor numărul 1, aplaudă de Sus!
Autor: Cristi Coste | 25.05.2021 | 22:30
Cristi Coste scrie un editorial emoționant după titlul celor de la CFR Cluj: „Zoli” sau „Haide, dragă CFR!”
Cristi Coste scrie un editorial emoționant după titlul celor de la CFR Cluj: „Zoli. Haide, dragă CFR!”

Când Burcă a egalat în prelungiri pentru CFR, la Giurgiu, cu FCSB, m-am gândit la Zoli.

ADVERTISEMENT

În jurul meu, la masa presei a stadionului de la Dunăre, erau doi ziariști din Cluj, prieteni de-ai mei, care mai aveau puțin și se rostogoleau de bucurie până la marginea terenului. Nu dăm nume. Îi știți de la Look.

Editorial emoționant după titlul CFR-ului: „Zoli. Haide, dragă CFR!” Cel mai mare fan al CFR-ului ne privește de Sus

Când Burcă a marcat la Botoșani golul care avea să aducă titlul matematic, m-am gândit la Zoli. Parcă îl și vedeam cum în sufrageria casei din Chinteni înregistrează golul rocambolesc al lui Burcă și se pregătește să-l pună pe facebook cu comentariile sale acide la adresa „ciobanului”.

Transmitea o bucurie ce i-o puteai citi în ochi. Bineînțeles, încheierea era aceeași, de fiecare dată: „Haide, dragă CFR!”

ADVERTISEMENT

Dar Zoli nu mai e fizic cu noi. Nu mai este din 18 martie. Un atac cardio-respirator, o spitalizare care nu a durat mult. Nu a avut nicio șansă! Toți am fost șocați! S-a stins cu o zi înainte de meciul de la București, acel FCSB – CFR 3-0. Nu a mai văzut acea „execuție” în direct.

zoli cantor cfr cluj
Înainte de meciul FCSB – CFR Cluj, din 19 martie 2021, jucătorii lui Edi Iordănescu i-au adus un omagiu lui Zoli Cantor, care plecase dintre noi cu o zi în urmă

Susținea jucătorii, nu șefii aduși de Neluțu Varga! Și nu-l suporta pe Dan Petrescu!

Suferea pentru orice rezultat al CFR-ului, echipa era viața lui. Zeci de ani nu a ratat niciun meci, indiferent că era în Gruia sau în deplasare. Fotograful oficial al clubului, care a și scris Biblia ceferistă, trăia pentru CFR.

Iubea jucătorii, nu-l suporta pe Petrescu, beștelea mereu cuplul Bilașco – Mara, susținea echipa, nu șefii aduși de Varga. A rămas fidel lui Arpi și lui Muri, artizanii primelor titluri pentru CFR.

ADVERTISEMENT

În decembrie, când a venit Edi Iordănescu, nu era deloc entuziasmat. Din contră. Nu-i plăcuse de el după mandatul acela din 2018. Dar Edi l-a cucerit rapid pe Zoli, care aflase direct de la sursă cum vede fotbalul noul și vechiul antrenor.

Zoli a devenit rapid mare fan Edi. Nu a mai apucat să vadă finișul. Zoli a plecat mult prea devreme. Îl anunț, deși sunt convins că știe: CFR-ul lui Edi a luat titlul!

ADVERTISEMENT

Ne lipsești Zoli Richard Cantor! Ne lipsești om bun…

Aștept acum, de acolo de Sus, ca Zoli să ne scrie ceva de suflet – obligatoriu și despre Sara, nepoata lui iubită – și neapărat să termine textul cu „Haide, dragă CFR!”

Ne lipsești Zoli Richard Cantor! Ne lipsești om bun… Mereu mă voi gândi la Zoli…

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT