Sport

Gabi Tamaș, iertat de eliminare în Rapid – FC Voluntari după ce i-a aplicat o corecție unui adversar

Meciul Rapid – FC Voluntari a fost frumos până la eliminarea lui Cristi Costin. La aceeași fază Gabi Tamaș și-a făcut singur dreptate, dar a fost iertat de centralul Andrei Antonie.
24.09.2021 | 22:42
Gabi Tamas iertat de eliminare in Rapid  FC Voluntari dupa ce ia aplicat o corectie unui adversar
ADVERTISEMENT

Rapid a ajuns la patru meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, dintre care trei sunt înfrângeri. Entuziasmul începutului de sezon s-a risipit, iar giuleștenii nu mai bat pe nimeni.

Disputa cu FC Voluntari a fost decisă de moldoveanul Vadim Rață care a înscris în minutul 24. A fost suficient pentru ca ilfovenii să răpună Rapidul.

ADVERTISEMENT

Final tensionat, o eliminare și orbul găinilor pentru centralul Andrei Antonie

Prima repriză a fost una echilibrată, cu un gol venit parcă de nicăieri în poarta Rapidului. În actul secund cei de la FC Voluntari s-au retras și giuleștenii au forțat golul egalizator.

Cum timpul se scurgea agonizant și ocaziile de la poarta lui Mihai Popa nu se concretizau pe tabelă, în rândul rapidiștilor s-a instalat panica și frustrarea.

ADVERTISEMENT

Cristi Costin a fost eliminat în minutul 85 pentru trageri de timp, deși nu se poate vorbi despre astfel de tertipuri din partea ilfovenilor.

La aceeași fază Gabriel Tamaș, într-o criză de nervi pe care nu și-a putut-o controla, l-a bruscat pe unul dintre adversari, dar Andrei Antonie nu a văzut gestul fostului internațional și l-a iertat.

ADVERTISEMENT

Cum Gabriel Tamaș avea deja un cartonaș galben, încasat în minutul 50, și pentru că în mod normal reacția lui trebuia pedepsită cel puțin cu avertisment, ilfovenii ar fi trebuit să rămână cu doi oameni mai puțin pe teren în finalul partidei.

Andrei Antonie, implicat într-un dosar de mită

Centralul meciului Rapid – FC Voluntari, Andrei Antonie, nu a ieșit pentru prima oară în evidență. În primăvara acestui an un oficial al Petrolului Ploiești a încercat să-i ofere mită între 4.000 și 6.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Antonie urma să arbitreze meciul dintre CS Mioveni și Aerostar Bacău, iar oficialul prahovenilor a încercat să se asigure că argeșenii nu vor câștiga partida cu pricina.

Antonie a refuzat mita, a anunțat autoritățile care au organizat un flagrant și l-au reținut pe Mihai Dogaru, vicepreședintele Petrolului Ploiești, echipă implicată în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Andrei Antonie are 40 de ani și a mai oficiat la centru, în acest sezon, alte șapte partide. Eliminarea din meciul Rapid – FC Voluntari este prima dictată de central în acest campionat.

ADVERTISEMENT