Sport

Cristi Dumitru, de la FCSB la FC Argeș, așa cum a dezvăluit Fanatik. „E copilul meu de suflet!”. Exclusiv

Președintele piteștenilor, Jean Vlădoiu, a declarat pentru FANATIK că mijlocașul Cristi Dumitru va veni de la FCSB sub formă de împrumut.
30.07.2021 | 19:47
Cristi Dumitru de la FCSB la FC Arges asa cum a dezvaluit Fanatik E copilul meu de suflet Exclusiv
Jean Vlădoiu confirmă Fanatik: Cristi Dumitru va juca în sezonul viitor la FC Argeș: „L-am dorit foarte mult!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat cedarea lui Cristi Dumitru la FC Argeș încă de pe data de 27 iulie. Între timp, tânărul jucător al FCSB a fost criticat de Gigi Becali după meciul din Armenia, cu Șahtior Karangandy, pierdut de roș-albaștri la loviturile de departajare.

Astfel, fotbalistul va juca din nou pentru argeșeni, după ce a fost și în ianuarie împrumutat în Trivale până la finalul sezonului trecut din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Cristi Dumitru, primul jucător plecat de la FCSB după eliminarea din cupele europene

Cristi Dumitru mai are contract cu FCSB până în 2024 și poate evolua atât în bandă stângă, cât și ca atacant central, iar cota sa a crescut la 400.000 de euro conform transfermakt. Cu toate acestea, FANATIK a aflat că Gigi Becali a decis că puștiul de 19 ani are nevoie să joace meci de meci, iar la FCSB nu va avea această posibilitate.

Jean Vlădoiu îl apreciază foarte mult pe Dumitru și e convins de valoarea jucătorului, care a fost dorit cu insistență și de antrenorul echipei piteșene: „Domnul primar s-a înțeles cu Gigi Becali, iar eu am vorbit cu Argăseală. Totul este în regulă. E copilul meu de suflet și l-am dorit foarte mult. La fel și Andrei Prepeliță. E un copil foarte valoros, dar el trebuie să joace meci de meci.

ADVERTISEMENT

Cristi Dumitru a jucat în acest sezon pentru FCSB în meciul cu Universitatea Craiova, când a intrat în minutul 67, în timp ce în cupele europene a fost trimis de Dinu Todoran pe teren în minutul 87 al partidei cu Șahtior Karagandy, fiind criticat de patron.

Jean Vlădoiu îi ia apărarea lui Cristi Dumitru după meciul cu Șahtior Karagandy

Jean Vlădoiu l-a urmărit cu atenție pe Cristi Dumitru în meciul cu Șahtior Karagandy și nu crede că i se poate reproșa ceva jucătorului, în ciuda nemulțumirilor lui Gigi Becali: „Ce să facă în câteva minute cu Șahtior Karagandy? Mai ales că echipa a arătat într-un fel. Foarte apatică!”, a spus oficialul piteștenilor.

ADVERTISEMENT

Deși și-ar dori să îl transfere definitiv pe jucător, FCSB nu este de acord, iar la finalul sezonului fotbalistul va reveni la echipa lui Dinu Todoran: „E benefic pentru el, decât să stea să joace cinci-zece minute sau o repriză. Și pentru FCSB e un lucru bun. Vine un an de zile.

Nu există opțiune să rămână la Pitești, însă clauzele de la ultimul contract rămân în picioare. Copilul și-a dorit foarte mult să vină la FC Argeș”.

ADVERTISEMENT

Cristi Dumitru, clauze incredibile în contractul său la FC Argeș

Jean Vlădoiu a confirmat că, în contractul jucătorului vor intra aceleași clauze ca la ultimul împrumut, când a evoluat în 24 de partide și a marcat trei goluri.

Astfel, jucătorul va putea chiar evolua împotriva FCSB-ului la meciurile directe: „El poate fi pe teren pentru că nu avem nicio clauză în acest sens. Noi avem clauze ca Dumitru să joace cel puțin 70% din meciuri timp de 45 de minute. Noi avem clauză să joace!”, declara Jean Vlădoiu pentru FANATIK în ianuarie.

Ba, mai mult, FC Argeș chiar a acceptat ca în cazul în care jucătorul nu va juca acel număr de minute în cel puțin 70% din partide să plătească către FCSB o sumă importantă: „Dacă nu vom respecta, suntem obligați să plătim 50.000 de euro către Steaua (n.r. FCSB). Copilul trebuie să joace! Și ne-am asumat asta. Că nu l-am adus la Pitești să ne batem joc de el sau să joace un minut, cum fac alții. Și mai sunt și alte clauze”, a șocat președintele clubului piteștean.

Cristi Dumitru a anunțat mutarea printr-o postare pe Instagram

Cristi Dumitru a recunoscut și el indirect mutarea, după ce a postat pe instagram mai multe poze în tricoul piteștenilor: „Înapoi”, a scris jucătorul la una dintre poze.

Captură instagram Cristi Dumitru
Captură instagram Cristi Dumitru: „Înapoi”.

Mijlocașul cu veleități de atacant a fost un om de bază pentru FC Argeș în sezonul trecut, fiind un jucător eligibil pentru regula U21, ceea ce e iarăși un aspect important.

După plecarea lui Cristi Dumitru, următorii jucători pe lista neagră a lui Gigi Becali sunt Stipe Vucur și Zdenek Ondrasek: „Am vorbit și cu Meme, Ondrasek și Vucur pleacă. Unde erau ceilalți, dar cum să nu dea cu capul în minge? Trece pe sub minge, zici că era vrăjitorie. Niciunul nu punea piciorul cu adevărat, cu bărbăție, niciunul nu a fost. Au luat la mișto fotbalul, așa a fost”, a declarat Gigi Becali.

  • 400.000 de euro e cota jucătorului de doar 19 ani
  • 23 de meciuri a jucat Cristi Dumitru sezonul trecut la FC Argeș, când a marcat de 3 ori
  • 1 an va juca mijlocașul în Trivale

  • (P) Cota BETANO UTA Arad – FCSB: 2,07 este cota pentru „total goluri FCSB: peste 1,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: