Sport

Cristi Dumitru, vedeta revenirilor la FCSB. Ce alte întăriri mai primește vicecampioana

Cristi Dumitru e cel mai important jucător care revine la FCSB, însă vicecampioana va primi și alte întăriri.
04.06.2021 | 23:05
Cristi Dumitru vedeta revenirilor la FCSB Ce alte intariri mai primeste vicecampioana
Cristi Dumitru, vedeta revenirilor la FCSB. Ce alte întăriri mai primește vicecampioana. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FCSB a început campania de achiziții și a făcut primul transfer pentru acest sezon: Alexandru Crețu, fostul jucător al lui Maribor, mutare anunțată de FANATIK încă de la începutul lui aprilie.

Pe lângă fundașul central, Gigi Becali s-a înțeles și cu Andrei Cordea, care va veni din postura de jucător liber de contract deși mai avea doi ani contract cu Academica Clinceni, așa cum site-ul nostru a anunțat în exclusivitate, dar și cu un fundaș central austriac, Stipe Vucur. Cu toate astea, Dinu Todoran va avea la dispoziție și alți jucători interesanți care revin după ce au fost împrumutați.

ADVERTISEMENT

Cristi Dumitru, puștiul-minune care se întoarce la FCSB după împrumutul la FC Argeș. Ce întăriri mai primește Dinu Todoran

Cristi Dumitru a fost unul dintre cei mai interesanți jucători ai lui FC Argeș în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. A evoluat în 30 de partide, în care a înscris trei goluri, oferind un assist, deși are doar 19 ani.

FANATIK a prezentat în exclusivitate clauzele împrumutului lui Cristi Dumitru la FC Argeș, care era obligată prin contract să plătească sume importante celor de la FCSB, dacă jucătorul va fi ținut pe banca de rezerve: „Noi avem clauze ca Dumitru să joace cel puțin 70% din meciuri timp de 45 de minute. Noi avem clauză să joace! Dacă nu vom respecta, suntem obligați să plătim 50.000 de euro către Steaua (n.r. FCSB). Copilul trebuie să joace! Și ne-am asumat asta. Că nu l-am adus la Pitești să ne batem joc de el sau să joace un minut, cum fac alții. Și mai sunt și alte clauze”, a spus Jean Vlădoiu pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT

Datorită regulii U21, sunt șanse mari ca jucătorul să fie păstrat în lotul echipei mari a FCSB de către Dinu Todoran. Cristi Dumitru mai are contract cu FCSB până în vara lui 2024. Extrema stângă e evaluată la 400.000 de euro și jucătorul este impresariat de Florin Vulturar: „E un copil foarte bun. De-asta am și insistat pentru el”, spunea și Andrei Prepeliță pentru site-ul nostru.

Ce jucători mai revin la FCSB după ce au fost împrumutați

În afară de Cristi Dumitru, la FCSB vor reveni și alți tineri jucători extrem de promițători, care au fost împrumutați pentru a avea cât mai multe jocuri în picioare. Printre aceștia se numără: Ovidiu Horșia (Gaz Metan Mediaș), Ștefan Cană (Poli Iași), Ianis Stoica (CSM Slatina), Mihai Lixandru (Viitorul Târgu Jiu), Daniel Toma și Răzvan Ducan (CS Mioveni), Radu Zamfir și Călin Tudose (CS Afumați).

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, cele mai mari șanse de a rămâne în lotul FCSB-ului le au Cristi Dumitru, Ovidiu Horșia, Ștefan Cană și Mihai Lixandru, mai ales că, din acest sezon, cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 trebuie să aibă pe teren minim doi jucători născuți după 1 ianuarie 2000.

Ovidiu Horșia (20 de ani) este singurul care își încheie contractul cu FCSB la 30 iunie și e evaluat la 300.000 de euro conform transfermarkt.com. Mijlocașul dreapta împrumutat la Gaz Metan a jucat 24 de meciuri pentru ardeleni și a marcat două goluri, oferind alte trei pase decisive. Ștefan Cană (20 de ani) a retrogradat cu Poli Iași și mai are contract trei ani cu FCSB, fiind evaluat la 100.000 de euro. Fundașul central a jucat opt partide pentru moldoveni și ar putea fi și el o variantă pentru apărarea lui Todoran.

ADVERTISEMENT

Mihai Lixandru (19 ani) este descoperirea lui Flavius Stoican la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, unde l-a reprofilat din mijlocaș central în stoper. Puștiul a fost jucător de bază la gorjeni, care au ajuns în semifinalele Cupei României și a jucat în 23 de meciuri, marcând și un gol. E evaluat la 150.000 de euro conform aceluiași site de specialitate.

Daniel Toma și Răzvan Ducan au produs surpriza cu CS Mioveni și au promovat în Liga 1

Daniel Toma are 21 de ani și este mijlocaș central, fiind titular incontestabil în acest sezon la CS Mioveni, pentru care a jucat nu mai puțin de 26 de partide, oferind și o pasă de gol, în returul barajului de promovare cu FC Hermannstadt, scor 2-1 pentru argeșeni. Este evaluat la 150.000 de euro conform transfermarkt și joacă la Mioveni din 20 august 2020.

Răzvan Ducan (20 de ani) a fost împrumutat inițial la Turris Turnu Măgurele și a jucat patru meciuri, de unde a ajuns la Mioveni după desființarea echipei. Portarul a fost mai mult rezervă la divizionara secundă și a jucat o singură partidă în playoff-ul Ligii a doua. Are 17 meciuri la loturile naționale de tinere U16, U17, U18 și U19, fiind evaluat la 150.000 de euro.

Radu Zamfir și Călin Tudose au fost jucătorii FCSB-ului care au încercat să oprească CSA Steaua în drumul spre promovarea în Liga a doua. Radu Zamfir (20 de ani) e fundaș dreapta și e cotat la 10.000 de euro. A bifat două meciuri pentru afumățeni și cinci prezențe la loturile de tineret, în timp ce Călin Tudose (21 de ani) e un stoper care a jucat o singură partidă în acest sezon la ilfoveni, evaluat tot la 10.000 de euro.

Ianis Stoica (18 ani) e extremă dreapta și e un alt tânăr de mare perspectivă, chiar dacă a retrogradat cu echipa la care a fost împrumutat: CSM Slatina. A jucat 18 meciuri în acest sezon, a marcat de trei ori și a reușit încă trei pase decisive. Mai are contract doi ani cu FCSB și e evaluat la 150.000 de euro.

  • 9 jucători a împrumutat FCSB
  • 400.000 de euro e cota lui Cristi Dumitru, cel mai valoros dintre jucătorii împrumutați
  • 1.570.000 de euro valorează jucătorii împrumutați

  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT