Fotbal intern

Cristi Ganea, ţeapă pentru CFR Cluj. Cum l-au ratat, cine l-a refuzat în Gruia

Cristi Ganea va ajunge în vară la Athletic Bilbao, în La Liga. În 2015 fundaşul Viitorului a fost în curtea lui CFR Cluj, dar conducerea tehnică de atunci nu l-a considerat sufucient de bun pentru lotul pe care îl avea şi l-a lăsat să plece.
Cristi Ganea teapa pentru CFR Cluj Cum lau ratat cine la refuzat in Gruia
ADVERTISEMENT

Viitorul lui Gică Hagi, adică Gică Hagi va primi de la Athletic Bilbao un milion de euro, în schimbul fundaşului stânga Cristi Ganea. Fotbalistul va porni de la un salariu de 600.000 de euro care va creşte timp de 3 sezoane, cu o opţiune de prelungire de un an, iar mutarea se va oficializa în vară. Până atunci Cristi Ganea va juca pentru echipa lui Gică Hagi în cele 4 etape care au mai rămas din sezonul regular al Ligii I Betano şi în foarte probabilul play-off.  La Viitorul, Ganea a devenit unul dintre cei mai buni fundaşi laterali din România. Puţină lume ştie, însă, că actualul lider al Ligii I Betano ar fi avut şansa să îl aibă acum în lot pe internaţionalul român. 

Cristi Ganea a ajuns în curtea lui CFR Cluj în iarna lui 2015. Pe atunci antrenor în Gruia era Eugen Trică. Ganea juca în acea perioadă în liga a doua, la Săgeata Năvodari şi a venit în probe la fosta campioană a României. Din păcate pentru CFR, stafful tehnic de la acea dată nu a avut ochi pentru tânărul fundaş stânga. Acesta a jucat într-un singur meci amical, cel cu Sănătatea Cluj, după care oficialii clujeni nu l-au păstrat în lot, iar Ganea a ajuns să evolueze pentru FC Braşov.

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea a fost la CFR Cluj, ce antrenor l-a refuzat în Gruia

Astfel, în returul sezonului 2014/2015 Cristi Ganea e a evoluat în 16 meciuri pentru „stegari” şi a reuşit să înscrie două goluri, unul dintre ele decisiv într-o victorie cu 1-0 împotriva lui Dinamo Bucureşti. Evoluţiile sale la FC Braşov l-au impresionat pe Gică Hagi, care a ţinut neapărat să îl aducă pe Ganea la Viitorul. De la începutul sezonului 2015/2016 până în prezent Cristi Ganea a adunat 92 de partide în toate competiţiile pentru Viitorul, în care a reuşit să dea 8 goluri şi 12 pase decisive. Progresul său evident l-a adus şi în lotul echipei naţionale, unde a debutat în amicalul cu Chile din vara lui 2017 (3-2 la Cluj) şi a adunat deja 4 partide sub tricolor.

Graţie acestor performanţe Cristi Ganea a atras atenţia bascilor de la Athletic Bibao, echipă recunoscută pentru faptul că transferă doar jucători de etnie, evident, bască. Cu toate acestea Bilbao nu a ezitat să îl achiziţioneze pe Ganea, tinând cont de faptul că fotbalistul a copilărit în Ţara Bascilor, iar părinţii săi s-au stabilit şi trăiesc acolo. De altfel, înainte de a ajunge în România, Cristi Ganea a jucat în Spania, dar nu la Bilbao, ci la echipa a doua a celor de la Mallorca. 

ADVERTISEMENT

„Cristi Ganea va rămâne cu noi până în vară, ceea ce e foarte bine pentru noi. După aceea îi va fi bine şi lui, la Athletic Bilbao. E mulţumit de ce se întâmplă, apoi îi va fi bine” – Gică Hagi

1.500.000 €  este cota lui Cristi Ganea, potrivit transfermarkt.de

21 de meciuri şi 3 goluri are Cristian Ganea în acest sezon de Liga 1

4 meciuri la prima reprezentativă a României a adunat Ganea (unul amical şi 3 oficiale, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018)

ADVERTISEMENT