Fotbal international

Cristi Ganea a fost prezentat oficial la Bilbao. Ce clauză de reziliere are!

28.05.2018 | 15:55
Cristi Ganea a fost prezentat oficial la Bilbao Ce clauza de reziliere are
ADVERTISEMENT

Cristi Ganea s-a întors în Țara Bascilor, locul unde a crescut și unde se află familia lui. Internaționalul român a fost prezentat oficial de noua lui echipă, Athletic Bilbao. Fundaşul dreapta de 26 de ani a semnat pe patru ani şi va avea o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro.

Spaniolii au anunțat că l-au transferat pe Cristi Ganea încă de la începutul acestui an. Românul a primit permisiunea să mai joace la Viitorul Constanța până la finalul acestui sezon. Fotbalistul de 26 de ani era nerăbdător să se întoarcă în Țara Bascilor și să joace în prima ligă spaniolă. “Gândul meu este acum să mă duc acolo și să joc, nu să stau pe bancă. Chiar dacă este un campionat mult mai puternic, merg cu multă încredere. Practic mă întorc acasă, pentru că am crescut acolo și știu cu ce se mănâncă. E clar că va fi un nivel mult mai ridicat față de cel de la noi, dar asta nu mă sperie. Din contră, mă ambiționează ca să văd ce pot, care sunt limitele mele. Abia aștept să văd ritmul, campionatul, sunt curios la ce nivel se ridică. Nu-mi doresc decât să mă impun ca titular și cred că am șanse mari”, a declarat Cristi Ganea în cadrul unui interviu acordat în tricoul Viitorului.

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea a fost prezentat oficial la Bilbao

Cristi Ganea a crescut în localitatea Basauri din Țara Bascilor. A jucat la centrele de copii și juniori ale echipelor Basconia și Indartsu, iar ca profesionist a trecut pe la Mallorca B și Santanyi. În România a jucat la ASA Târgu Mureş, CSU Craiova, Săgeata Năvodari, FC Braşov și Viitorul Constanţa. “Aduriz mă aşteaptă să-i centrez ca să marcheze cu capul”, a declarat Ganea entuziasmat după ce a fost prezentat la Athletic Bilbao.

10 goluri și 13 pase de gol a dat Cristi Ganea pentru Viitorul Constanța în 105 partide