Fotbal international

Cristi Ganea, fotbalistul-enigmă de la Athletic Bilbao! De ce nu joacă românul: “Are program part-time”

13.11.2018 | 18:33
Cristi Ganea fotbalistulenigma de la Athletic Bilbao De ce nu joaca romanul Are program parttime

Cristi Ganea este fotbalistul-enigmă din lotul lui Athletic Bilbao. Fundaşul stânga a fost transferat de formaţia bască în această vară şi are o clauză de reziliere uriaşă, 50 de milioane de euro. Cu toate acestea, jucătorul de 26 de ani nu a jucat niciun minut pentru echipa de pe “San Mames”.

Jurnaliştii de la Marca au scris despre situaţia lui Cristi Ganea la Athletic Bilbao. “Cristian Ganea. 26 de ani. Fotbalist fără minute jucate. Este un om cu program part-time: se antrenează în cantonamentul echipei, dar vede meciurile din tribune sau de la televizor”, au notat jurnaliştii de la Marca. În plus, ziariştii au scris despre faptul că fotbalistul român este a treia opţiune pentru postul de fundaş stânga. Cu toate acestea, Eduardo Berizzo a încercat să-i găsească un loc pe ambele flancuri, dar antrenorul a fost nemulţumit.

Cristi Ganea, fotbalistul-enigmă de la Athletic Bilbao. Cum este poreclit de colegi

Chiar dacă este considerat un fotbalist-enigmă la Athletic Bilbao, Cristi Ganea s-a adaptat uşor, dar problema vine din diferenţa mare între La Liga şi Liga 1 Betano. Jurnaliştii de la Marca au anunţat că fotbalistul de 26 de ani este poreclit “Pollo (n.r. puiul)” de către colegii lui de echipă.

Până în prezent, Cristi Ganea nu a prins deloc lotul în meciurile jucate de Athletic Bilbao în acest sezon. “Românul speră ca până în decembrie să intre în planurile lui Berizzo și să devină o alternativă viabilă. E activ la antrenamente, tehnic, nu manifestă complexe și a surprins recent cu o execuție admirabilă. Athletic l-a semnat până în 2021, cu opțiune pentru încă un an în funcție de o serie de parametri variabili, foarte greu însă de atins”, au mai scris cei de la Marca. Recent, doi dintre scouterii clubului l-au criticat pe Cristi Ganea. “Este doar un fotbalist de antrenament, nu știe să se apere și are noțiuni tactice reduse”, au susţinut Blas Ziarretta și Antonio Karmoa.

Cristi Ganea, fotbalistul-enigmă de la Athletic Bilbao. Ce au scris jurnaliştii spanioli
Cristi Ganea, fotbalistul-enigmă de la Athletic Bilbao. Ce au scris jurnaliştii spanioli