ADVERTISEMENT
Fotbal international

Cristi Ganea, în topul celor mai ineficiente transferuri din Spania, alături de jucători de la Real și Barcelona

Autor: Claudiu Surmei | 10.10.2018 | 23:09
Cristi Ganea, în topul celor mai ineficiente transferuri din Spania

Jurnaliștii spanioli au făcut o listă cu cele mai ineficiente transferuri din Spania, în acest top fiind inclus și Cristi Ganea, fundașul celor de la Athletic Bilbao, care l-a cumpărat în vară de la Viitorul Constanța cu 1 milion de euro. Jucătorul român se alătură astfel unor nume importante de jucători care au ajuns în perioada de transferuri chiar și la Real Madrid și Barcelona, dar încă nu s-au adaptat.

ADVERTISEMENT

897 de milioane de euro au cheltuit cluburile din La Liga în vară pentru a-și întări loturile, însă 280 de milioane par să fi fost irosite, având în vedere că mulți dintre jucătorii cumpărați pe sume importante au jucat foarte puțin sau chiar deloc în primele 8 etape. Printre jucătorii cu cele mai multe minute jucate, incluși pe lista întocmită de jurnaliștii de la Marca, figurează Clement Lenglet (Barcelona – 36 de milioane de euro, 150 de minute), Nikola Kalinic (Atletico Madrid – 14,5 milioane, 142 de minute) și Marc Cucurella (Eibar – împrumutat, 103 minute).

Cristi Ganea, în topul celor mai ineficiente transferuri din Spania

La Real Madrid, Mariano Diaz (21,5 milioane, 105 minute) și Vinicius Junior (45 de milioane, 12 minute) nu au avut ocazia să demonstreze că merită sumele care au fost investite în ei, în timp ce la Atletico Madrid, pe lângă Nikola Kalinic, nici Gelson Martins (liber de contract, 57 de minute) și nici Santiago Arias (11 milioane, 38 de minute) nu i-au câștigat încrederea tehnicianului Diego Simeone.

Cristi Ganea a fost și el inclus în topul celor mai infeiciente transferuri din Spania. Fundașul de 26 de ani a fost transferat pe un milion de euro de la Viitorul Constanța și nu a fost inclus în lot la niciuna dintre partidele disputate de Athletic Bilbao în acest sezon. Presa din Spania a scris că jucătorul român se resimte după ce a urmat un tratament împotriva alergiilor, corpul său fiind slăbit din cauza medicamentelor puternice care i-au fost administrate. Ganea a intrat recent în vizorul celor de la Espanyol Barcelona, care sunt în căutarea unui fundaș.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!