Fotbal intern

Părinţii lui Cristi Ganea îşi aşteaptă fiul “acasă” în Spania: “Numărăm zilele!”

Cristi Ganea, fundaşul de 25 de ani al Viitorului revine în Spania, unde şi-a început cariera. Athletic Bilbao îi va oferi un salariu de 12.000 de euro lunar. El se întoarce astfel în Ţara Bascilor, alături de familia sa, stabilită de ani buni în Spania.
17.01.2018 | 16:56
Parintii lui Cristi Ganea isi asteapta fiul acasa in Spania Numaram zilele
ADVERTISEMENT

Fundaşul de 25 de ani va părăsi Viitorul la vară. După o lungă perioadă de negocieri, Viitorul s-a înţeles cu Athletic Bilbao şi fotbalistul va evolua în Primera Division. El a mai jucat în Spania, la echipa a doua a celor de la Mallorca. Familia lui Ganea s-a mutat în Spania când Cristi era un copil. 

Aveam 10 ani când mama a decis să plece în Spania ca să lucreze acolo. Tatăl meu a plecat anul următor. Am rămas singur, cu sora mea, care e mai mare cu patru ani. Când am fost acolo am descoperit o lume nouă. Îmi plăcea. Am fost prin Basauritarrak, Basconia, unde am stat trei ani, şi în Indartsu, unde am petrecut doi ani. Au venit cei de la Athletic Bilbao, când avem 16 ani. Apoi au uitat de mine şi a venit oferta de la Mallorca B”, a spus Ganea.

ADVERTISEMENT

Părinţii lui Cristi Ganea îşi aşteaptă fiul “acasă”

După 2 ani petrecuţi la Mallorca, unde câştiga 400 de euro pe lună, a suferit o accidentare şi nu a mai prins echipa. A decis să revină în România, unde a evoluat pentru Tg. Mureş, Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari, FC Braşov şi Viitorul. Evoluţiile bune în tricoul Viitorului i-au determinat pe basci să îl aducă înapoi în Spania. Mama lui Cristi a fost fericită când a aflat vestea: “Ne bucură foarte mult întoarcerea lui. A fost mult timp afară, iar acesta era visul lui”

Presa din Spania a publicat câteva articole despre părinţii lui Ganea, care lucrează în Basauri, în apropiere de Bilbao. Jurnaliştii basci se înghesuie în cafeanua unde sunt angajaţi părinţii lui, Kanela Kafe,  pentru a le lua declaraţii. Şi apropiaţii familiei Ganea se bucură pentru fundaş: “Numărăm zilele până îl vom vedea alergând pe San Mames” 

ADVERTISEMENT

Cristi Ganea a jucat pentru FC Viitorul în ultimele 3 sezoane din Liga 1 Betano şi a adunat 92 de prezenţe, în toate competiţiile. El a reuşit să înscrie 8 goluri şi a oferit şi 12 pase de gol. Cel mai important gol este cel din calificările Champions League, din meciul FC Viitorul – Apoel Nicosia 1-0.  În tricoul Naţionalei a bifat doar 5 prezenţe şi a oferit o pasă de gol. 

1,5 milioane de euro este cota de piaţă a lui Ganea, conform transfermarkt.com

Tags: