Fotbal international

VIDEO. Cinci echipe din Spania se bat pe Roberto Carlos de România

La 25 de ani Cristi Ganea pare a fi în momentul de vârf al carierei sale. Fundaşul stânga al celor de la Viitorul a avut evoluţii constant bune, pigmentate şi de două realizări cu adevărat...
11.08.2017 | 12:34
VIDEO Cinci echipe din Spania se bat pe Roberto Carlos de Romania

La 25 de ani Cristi Ganea pare a fi în momentul de vârf al carierei sale. Fundaşul stânga al celor de la Viitorul a avut evoluţii constant bune, pigmentate şi de două realizări cu adevărat fabuloase, ambele din lovituri libere de la distanţe, în campionat, cu Gaz Metan Mediaş, în prima etapă şi, mai ales, în al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, în meciul tur cu Apoel Nicosia. De la aceste goluri a primit şi porecla de Roberto Carlos de România, execuţiile sale amintind de tehnica de lovire a celebrului brazilian.

Drept urmare, interesul cluburilor de afară pentru un jucător care a bifat şi prima selecţie la echipa naţională, în amicalul câştigat cu 3-2 de către tricolori în faţa Chile, a apărut imediat şi prima formaţie care s-a interesat de preţul jucăorului a fost Anderlecht, unde se află deja doi români, Alex Chipciu şi Nicuşor Stanciu. Preţul lui Ganea este extrem de accesibil, 1,2 milioane de euro nereprezentând o sumă greu de plătit pentru echipele din campionatele mari ale Europei şi nu numai.

Cristi Ganea a mai jucat în Spania

Pe urmele sale se află acum, conform celor apărute pe siteul tuttomercatoweb.com nu mai puţin de cinci cluburi din Spania, dintre care patru sunt din Primera Division şi unul din Segunda. Ca nume, dintre cele cinci Espanyol pare a fi cel mai cunoscut, dar şi Getafe, nou promovata Girona sau Eibar nu pot trece nebăgate în seamă. Din liga secundă Osasuna, retrogradată din primul eşalon, vrea revenirea imediată şi cu ajutorul lui Cristi Ganea.

Cristi Ganea la mare cautare. Cinci echipe din Spania se bat pentru el

Până acum, cariera lui Cristi Ganea a însemnat o scurtă trecere prin Spania, la Mallorca, la juniori, apoi a evioluat în liga a treia, la Santanyi, în 47 de meciuri înscriind 12 goluri,  iar în România Târgu Mureş, Craiova, Năvodari şi Braşov au fost reperele înainte de a semna în 2015 cu Viitorul. La echipa lui Gică Hagi Cristi Ganea a jucat 70 de meciuri şi a marcat de şase ori din postura de fundaş stânga. El poate fi folosit, destul de bine, inclusiv în bandă, ca mijlocaş stânga.