Fotbal intern

Cristi Manea e numele surpriză pe care Becali îl dă afară de la FCSB! L-a certat în faţa echipei! “Te-ai ascuns de minge! Ţi-ai ratat şansa! O să joace Creţu!”. EXCLUSIV!

06.12.2019 | 23:56
Cristi Manea e numele surpriză pe care Gigi Becali vrea să-l dea afară de la FCSB! L-a făcut praf în faţa echipei. Foto: rpressport
ADVERTISEMENT

Cristi Manea va fi dat afară de Gigi Becali de la FCSB! Patronul continuă să uimească la capitolul “răbdare” şi va scăpa de jucătorul care fusese adus în ultima zi a perioadei de transferuri şi prezentat ca “perla” achiziţiilor din ultimul mercato!

Mai mult decât atât, Becali l-a certat în faţa echipei chiar vineri, după masa de prânz, înainte de meciul cu Gaz Metan din Casa Pariurilor Liga 1! FANATIK vă prezintă cum l-a făcut praf chiar în faţa colegilor! 

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 1,80 este cota pentru opțiunea „peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

Cristi Manea pleacă de la FCSB chiar în iarnă. Becali a vorbit vineri cu el pentru prima oară şi l-a făcut praf în faţa colegilor: “Ţi-ai ratat şansa!”

Cristi Manea e surpriza pregătită pe lista plecărilor de la FCSB de Gigi Becali pentru această iarnă. Adus ca împrumut de la Apollon Limassol (de fapt, jucătorul aparţine de un fond de investiţii care colaborează cu ciprioţii) , fundaşul nu va mai avea ocazia să evolueze şi 2020 la roş-albaştri!

ADVERTISEMENT

Cristi Manea a fost titular la FCSB doar în patru meciuri de la venirea sa la formaţia patronată de Becali: de două ori în Cupă, cu Metaloglobus şi cu U Cluj şi de două ori în Casa Pariurilor Liga 1, cu Dinamo şi cu Poli Iaşi, în ultima etapă. Iar meciul cu Iaşiul a fost cel care l-a “convins” pe Becali.

Dupa masa de prânz luată în cantonamentul de la Berceni, jucătorii s-au pomenit cu Becali, care le-a ţinut un discurs general şi apoi a trecut la cazul care-l interesa: cel al lui Cristi Manea. A fost prima oară când Becali a vorbit cu fundaşul dreapta de la venirea acestuia la FCSB. Prima oară a fost la prezentare, iar acum i-a pecetluit, practic, plecarea de la echipă!

ADVERTISEMENT
  • 4 meciuri a prins Cristi Manea la FCSB, două în Cupă şi două în campionat

Iată şi ce i-a transmis Becali lui Manea: monologul a sunat cam aşa:  “Eu am avut încredere în tine, dar la meciul cu Dinamo ţi-era frică de adversari, iar cu Poli Iaşi te ascundeai de minge!“. 

Totul în faţa echipei! Iar finalul apoteotic al discursului a fost: “Gata, ţi-ai pierdut şansa! O să joace Creţu de acum înainte fundaş dreapta! Tu trebuie să îmi demonstrezi că trebuie să joci, pentru că trebuie să dau o grămadă de bani pe tine!”. 

ADVERTISEMENT

De altfel, Becali era “chitit” să termine împrumutul lui Manea încă dinainte de această discuţie. Chiar atunci când anunţase lista neagră, în direct la TV, lăsase un loc liber. “Primul e Chorbadzhiyski. Apoi, numărul 2 este unul căruia nu vreau să-i spun numele că nu vreau să-l supăr. Stan, cel venit da la Astra este al treilea.

Al patrulea e Momcilovic. Apoi, cinci Pintilii, șase Moutinho, șapte Salomao, opt Adi Popa, nouă Tsoumou. Și mai este încă unul, cred că Filip căruia îi expiră contractul.Să nu uităm de Hora al 11-lea, Gnohere e numărul 12.

Nu vreau să-l vând la iarnă pentru că eu am cerut 1.000.000 de euro și am primit 500.000.  Vreau să mă ajute la campionat. El mă ajută. Nu avem atacant ca el la ora asta. Am încercat cu Tănase, dar el nu e atacant la ora asta. Uite, și Belu, numărul 13″. 

Aşa a sunat declaraţia. Numărul 2 nu a fost nominalizat. Era vorba însă despre Manea, cel pe care Becali “nu voia să-l supere”. Nu era vorba de asta, ci de faptul că s-a gândit că “dă prost” să anunţe plecarea unui jucător pe care l-a adus cu surle şi trâmbiţe pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri.

“Nu am vorbit cu Manea despre plecare. Daca vrea să plece în iarnă, atunci poate să plece Nu i-am garantat postul de titular la FCSB, nimeni nu are garantat asta”

Gigi Becali pentru FANATIK

La Manea e un cumul de factori care îi grăbesc plecarea: în primul rând, “răbdarea” proverbială a finanţatorului FCSB, care pune fotbaliştii pe lista neagră după doar un meci jucat, în care lui i se pare că nu ar fi evoluat cum trebuie. Nu mai contează nici background-ul, nimic!

Faptul că Manea e dublu campion al României cu CFR Cluj, că a fost titular în epopeea din vară de la Europeanul de tineret din Italia sau că venise nepregătit fizic şi că de-abia acum ar fi putut să ajungă la parametri normali.

Contează însă şi altceva, faptul că Manea are un salariu imens pentru campionatul României, 30.000 de euro pe lună, pe care el nu ar avea de gând să i-l suporte dacă ar plăti clauza de cumpărare din contract, adică 2,5 milioane de euro.

Plus că îi suportă acum mai mult de jumătate din această remuneraţie, adică 18.000 pe lună. Şi faptul că pe postul de fundaş dreapta îl are pe Valentin Creţu, surpriza plăcută din acest sezon, pe care antrenorul Vintilă îl propune constant la Naţională.

 

ADVERTISEMENT