Fotbal intern

Cristi Manea minimizează eșecul cu Islanda: ”Adevărata noastră față este cea din Austria”. Video

10.10.2020 | 17:36
Cristi Manea minimizeaza esecul cu Islanda Adevarata noastra fata este cea din Austria Video
ADVERTISEMENT

Fundașul echipei naționale a României, Cristi Manea, minimizează eșecul din meciul cu Islanda, din semifinalele barajului pentru calificarea la EURO 2021.

Confruntarea de la Reykjavik s-a încheiat 2-1 după un meci în care rămânem cu multe regrete și în care trebuie să recunoaștem că am avut puține realizări, singurul șut pe spațiul porții fiind la faza penalty-ului.

ADVERTISEMENT

Rezultatul barajului cu Islanda nu are doar consecințe sportive, ci și financiare. Dezamăgirea ratării calificării este dublată și de cea a veștii legate de câți bani pierde FRF după Islanda-România 2-1.

Cristi Manea a trecut peste eșecul cu Islanda

”În Islanda a fost un meci dificil, dar este o bucurie să îmbrac tricoul naționalei și îmi pare nespus de rău că nu am putut să ne calificăm. Cred că adevărata față a României este cea de la meciurile cu Irlanda de Nord și Austria, pentru că se poate întâmpla să pierzi un meci”, a declarat Cristi Manea despre eșecul cu Islanda.

ADVERTISEMENT

”Am avut și puțină neșansă, puteam să mai beneficiem de un penalty. Dar asta este în fotbal, azi eși bun, mâine nu mai ești bun. Meciurile de la națională sunt destul de dificile și au un ritm ridicat”, a mai spus fundașul dreapta într-un interviu pentru FRF TV.

”Sunt pregătit să joc și contra Norvegiei, nu este vorba de fizic, totul este mental. Norvegia este un adversar foarte puternic cu jucători care evoluează în campionate puternice, dar cred că vom avea șansa noastră dacă ne vom face jocul și vom fi serioși. Motivația vine din faptul că facem ce ne place, nu ne ducem la muncă să dăm cu sapa. Nu contează ce a fost, important e ce vom face acum.

ADVERTISEMENT

Sunt mulți fundași dreapta buni și care joacă la un nivel înalt. Îmi place foarte mult de Walker și de Arnold. Mi-a plăcut mult de Dani Alves și îmi mai place de Sergio Ramos, care înainte juca fundaș dreapta. Îi urmăresc cum interpretează fazele pentru că am de învățat.

Pentru 2021 îmi doresc ca toată lumea să fie sănătoasă și să nu mai avem treabă cu virusul ăsta păcătos. Îmi doresc să joc cât mai mult la echipa de club și la națională. Ar fi un vis devenit realitate să pot juca la Mondialul din 2022. Am avut privilegiul de a juca cu naționala de tineret la Europeanul din Italia și a fost un sentiment pe care greu îl poți descrie în cuvinte”, a încheiat Manea.

ADVERTISEMENT

Partida Norvegia – România, din etapa a treia din Liga Națiunilor, se va disputa duminică, 11 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul Ullevaal. Presa norvegiană a scris că tensiunea domină lotul lui Lars Lagerback și se vorbește chiar de haos în vestiar și pe banca tehnică, acolo unde suedezul este tot mai contestat.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,30 este cota pentru „gazdele nu marchează” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT