Fotbal intern

Cristi Manea “trădează” naţionala lui Contra pentru România U21. “Vreau să merg la EURO!”

15.10.2018 | 09:21
Cristi Manea tradeaza nationala lui Contra pentru Romania U21 Vreau sa merg la EURO

Cristi Manea a devenit un om de bază în echipa lui Cosmin Contra, dar fundaşul lui CFR Cluj îi “trădează” pe tricolori pentru naţionala României U21. Internaţionalul în vârstă de 21 de ani a fost titular în partida cu Serbia, scor 0-0, din Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor, iar acesta speră să joace alături de elevii lui Mirel Rădoi la EURO 2019.

După remiza din meciul cu Serbia de pe “Arena Naţională”, Cristi Manea a dezvăluit că îi susţine pe jucătorii lui Mirel Rădoi, alături de care a evoluat în opt meciuri, şi i-a transmis selecţionerului României U21 că îşi doreşte să meargă la turneul final care va avea loc în Italia şi San Marino.

Cristi Manea “trădează” naţionala lui Contra pentru România U21

“Am jucat acolo opt meciuri şi sunt cu sufletul şi acolo. E o foarte mare bucurie pentru că ştiu cât de greu a fost. Dar uşor, uşor am câştigat, am reuşit să nu pierdem niciun meci şi eu cred că ne calificăm la EURO”, a spus Cristi Manea la finalul meciului România  – Serbia, scor 0-0. Întrebat dacă va merge să petreacă alături de jucătorii lui Mirel Rădoi, fundaşul de la CFR Cluj a răspuns. “Eu vreau să mă duc la EURO, nu la petrecere!”.

Cristi Manea are 21 de ani, dar Mirel Rădoi îl va putea convoca pentru EURO 2019 care va avea loc în Italia şi San Marino. Fundaşul care se află sub contract cu CFR Cluj va fi eligibil pentru turneul final din vara anului viitor doarece nu împlinise încă 21 de ani când au început preliminariile.

Paul Anton, Mihai Bălaşa şi Cristi Manea înaintea unui meci jucat de naţionala României
Cristi Manea, Mihai Bălaşa şi Paul Anton înaintea meciului România – Serbia, scor 2-2, din Belgrad

15 meciuri a jucat Cristi Manea pentru România U21

Cotat de site-urile de specialitate la 2,2 milioane de euro, Cristi Manea a fost convocat de 5 ori la echipa naţională a României, acolo unde a înscris un gol. Fundaşul român a debutat sub “tricolor” pe 31 mai 2014 într-un meci amical câştigat de România cu Albania, scor 1-0. Pentru reprezentativa de tineret, Cristi Manea a jucat în 15 partide.

Echipa naţională a României U21 mai are nevoie de un punct pentru a se califica de pe prima proziţie la EURO 2019. Selecţionata pregătită de Mirel Rădoi va juca ultimul meci din preliminarii pe “Ilie Oană”, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, cu Liechtenstein U21.

  • 2,2 milioane de euro este cota lui Cristi Manea, conform transfermarkt.com