Fotbal intern

Cristi Manea, ultima oară la CFR Cluj, este într-o situație incredibilă. „Mă antrenez singur acum, dar cer pe mine peste 1.000.000 de euro” Exclusiv

21.08.2020 | 17:30
Cristi Manea ultima oara la CFR Cluj este intro situatie incredibila Ma antrenez singur acum dar cer pe mine peste 1000000 de euro Exclusiv
Cristi Manea in meciul de fotbal dintre Metaloglobus si FCSB, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi 26 septembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cristi Manea, care în urmă cu un an era văzut fără discuție ca titularul postului de fundaș dreapta al echipei naționale, este într-o situație extrem de delicată. S-a despărțit de CFR Cluj și se antrenează singur.

FANATIK a încercat să lămurească situația celui mai tânăr debutant al primei reprezentative, care a intrat într-un con de umbră după Europeanul de tineret de vara trecută, din Italia.

ADVERTISEMENT

Cristi Manea s-a despărțit de CFR Cluj și se antrenează de unul singur. „Mai am contract cu Apollon, dar știu că vor să mă vândă”

Pe 10 august 2020 a expirat împrumutul lui Cristi Manea de la Apollon Limassol la CFR Cluj. De fapt, în ultimul sezon competițional, fundașul de 23 de ani a bifat și FCSB, și CFR Cluj, dar fără să apuce să joace prea mult pentru niciuna dintre formații.

În acest moment, Cristi Manea a revenit în proprietatea ciprioților, dar nu s-a întors la Apollon Limassol. Unii îl mai credeau în lotul clujenilor, crezând că împrumutul era pe un an, alții l-au dat dispărut.

ADVERTISEMENT

FANATIK a luat legătura cu Cristi Manea pentru a vedea care este situația sa exactă. Cu atât mai mult cu cât campionatele se pregătesc de revenire, iar situația fundașului dreapta este destul de complicată. „Mă pregătesc separat momentan şi aştept să văd ce se întâmplă. Nu m-am întors la Apollon, mai am contract cu ei, dar ştiu că vor să mă vândă. Sper să se facă transferul”, a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru fundașul născut la Agigea.

„E greu să mă mai întorc în România, am înțeles că prețul cerut de Apollon pe mine este peste 1.000.000 de euro!”

De când a fost cumpărat de Apollon Limassol de la Viitorul, în vara lui 2015, Cristi Manea nu a jucat deloc pentru ciprioți. Mai mult decât atît, nici nu a fost vreodată în Cipru, ceea ce e incredibil!

ADVERTISEMENT

El a fost mai mereu împrumutat de Apollon, care achita Viitorului 2,5 milioane de euro pentru fundașul care avea 18 ani în momentul mutării. Manea a jucat la Mouscron pentru două sezoane, doi ani și jumătate la CFR Cluj (în două perioade) și jumătate de sezon la FCSB.

  • 11 meciuri a disputat Cristi Manea pentru FCSB și CFR Cluj în sezonul 2019/2020, cel mai puțin într-un an în toată cariera sa
ADVERTISEMENT

În acest moment el mai are un an de contract cu Apollon. Se mai întoarce în Liga 1? Tot el dă răspunsul, anunțând pentru FANATIK și care este prețul pe care-l cer ciprioții.

E greu să mă întorc în România, am înţeles că preţul este de peste 1.000.000 de euro!” – Cristi Manea

Cristi Manea a pierdut aproape toată pregătirea și în 2019, semnând cu FCSB pe final de mercato

Ceea ce i se întâmplă lui Cristi Manea în această perioadă constituie de fapt o repetare a momentului pe care fundașul l-a traversat în urmă cu un an. Cu o cotă foarte bună după semifinala bifată la Euro U21 cu naționala lui Mirel Rădoi, Manea a stat mai bine de două luni fără echipă după încheierea turneului din Italia.

Terminase împrumutul la CFR Cluj, ajunsese la o valoare de piață de 4 milioane de euro, și a așteptat mai multe săptămâni realizarea unui transfer în Serie A, Verona fiind una dintre variante. Nu s-a materializat însă nimic pentru el, astfel că agentul său Pietro Chiodi a apelat la varianta FCSB, italianul mai făcând și alte afaceri cu Gigi Becali.

„Sunt foarte bucuros că am semnat cu Steaua. A fost dorința mea. Am avut vreo 2-3 oferte din Italia, dar n-au fost pe placul meu, că voiau să mă ia și să mă împrumute. Vreau să duc echipa asta pe primul loc. Domnul Becali a vrut 100% să mă ia, ceilalți din România n-au fost 100% dornici să mă ia. Eu mereu mă duc cu sufletul acolo unde sunt dorit” – Cristi Manea la prezentarea oficială la FCSB

Pe 2 septembrie 2019, cu câteva ore înainte de terminarea oficială a perioadei de transferuri, Cristi Manea a fost împrumutat de Apollon la FCSB, o experiență nereușită până la urmă pentru fundașul dreapta, deși Becali visa deja milioanele de euro pe care le va încasa ulterior după ce-l va cumpăra de la ciprioți. Gigi s-a săturat repede de Manea, i-a reziliat contractul pe 30 ianuarie și a doua zi acesta s-a reîntors la… CFR Cluj!

Nu am optat eu, nu a fost decizia mea să merg la FCSB. Cei de care aparţin au acceptat o ofertă din partea lor şi eu nu am avut de ales, de aceea am ajuns acolo” – Cristi Manea, după ce a ajuns la CFR Cluj de la FCSB

Acum e campion în viața privată, iubita sa Irina Deaconescu urmând să aducă pe lume primul copil al cuplului

Cristi Manea a fost jucătorul campioanei CFR Cluj pentru partea a doua a campionatului. Dar nu a reușit să revină la prestațiile din trecut, lăsând semne în forma și pregătirea sa cele aproape 6 luni petrecute la Berceni.

Mai mult, s-a confruntat și cu o problemă de sănătate, făcând parte din „lotul Covid” al celor de la CFR Cluj, după nebunia de la Mogoșoaia. A ratat ultimele 3 meciuri decisive pentru titlu (Botoșani, FCSB, Craiova), dar s-a mai ales cu o medalie de campion.

Totuși, Manea a compensat dificultățile din cariera de fotbalist în acest an cu realizările în plan profesional. El și iubita sa, vlogger-ul Irina Deaconescu, se pregătesc să devină părinți pentru prima oară. Acesta ar fi „motorul” care-l face pe Cristi Manea să treacă peste norii apăruți momentan în viața de fotbalist și să fie optimist.

„S-a uitat la mine și i-a apărut un zâmbet imens pe buze. Mi-a spus „o să ne descurcăm, o să fie minunat. Suntem împreună în asta”, și în acel moment mi-a dispărut și mie toată teama și am început să mă bucur de minunea care ni s-a întâmplat. Acum suntem nerăbdători să vedem cum arată această minune” – Irina Deaconescu, iubita lui Cristi Manea

Cristi Manea abia așteaptă să-și găsească echipă, pentru că vrea să joace și să revină și la echipa națională, unde Mirel Rădoi îl așteaptă cu brațele deschise. Să reînnoade împreună marile succese de la naționala de tineret la echipa mare, care, ca noi toți, visează la Euro 2021!

  • 2,7 milioane de euro este cota actuală a lui Cristi Manea, care e în scădere cu 1,3 milioane față de anul trecut
  • 16 ani, 9 luni și 22 de zile avea Cristi Manea când a fost debutat de Victor Pițurcă la naționala mare a României în amicalul România – Albania 1-0 din 31 mai 2014, disputat în Elveția, la Yverdon. A fost integralist!
ADVERTISEMENT