Sport

FC Buzău e performera Ligii 2, iar Cristi Pustai se ține de glume: „Cine n-a marcat trebuie să meargă la vaccin!”

Partida FC Buzău - Unirea Constanța, din etapa a 5-a a Ligii 2, s-a terminat cu un scor de-a dreptul halucinant: 14-0 în favoarea gazdelor.
28.08.2021 | 21:49
FC Buzau e performera Ligii 2 iar Cristi Pustai se tine de glume Cine na marcat trebuie sa mearga la vaccin
Cristi Pustai, declarație comică după ce FC Buzău „a desființat-o” pe Unirea Constanța cu 14-0: „Cine n-a marcat, trebuie să meargă la vaccin!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Liga 2 ne-a oferit sâmbătă un moment mai puțin obișnuit, partida dintre FC Buzău și Unirea Constanța, din cadrul etapei a 5-a, încheindu-se cu un scor neverosimil, mai rar întâlnit pe terenurile de fotbal. A fost 14-0 pentru gazde, golurile buzoienilor fiind marcate de Cârstocea, Chică-Roșă (trei goluri), Ciobanu (trei goluri), Ekollo (trei goluri), Oltean, Neacșu (două goluri) și Rogac.

Chiar dacă a dat piept cu o echipă formată preponderent din juniori, meritele formației antrenată de Cristi Pustai nu trebuie minimalizate, fiind de apreciat seriozitatea de care jucătorii buzoieni au dat dovadă pe tot parcursul meciului, chiar și atunci când era clar că victoria nu mai poate fi scăpată.

ADVERTISEMENT

Acest lucru demonstrează că la Buzău se pun bazele unei formații profesioniste, care va avea un cuvânt greu de spus în actuala ediție de campionat, transformarea în bine față de sezoanele anterioare fiind vizibilă mai ales după semnarea parteneriatului cu Superbet, cunoscuta companie de betting devenind sponsorul principal al echipei din Crâng.

Cristi Pustai, declarație comică după ce FC Buzău „a desființat-o” pe Unirea Constanța cu 14-0

Pentru a face din FC Buzău o echipă de temut în Liga 2, care să se poată bate de la egal la egal cu orice formație, a fost adus în vară ca antrenor Cristi Pustai, un tehnician experimentat, cu ștate vechi la formații bune în Liga 1, dar care se laudă și cu promovări din eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea nu trebuie să mire pe nimeni evoluțiile bune ale buzoienilor de până acum, însă „Profesorul” Pustai rămâne cu picioarele pe pământ și își ține elevii în priză, fiind conștient că mai e mult de muncă. Mai ales după un asemenea rezultat, care dacă nu este gestionat cum trebuie ar putea avea un efect invers.

Totuși, tehnicianul încearcă să păstreze o atmosferă plăcută la echipă și susține că, după meciul cu Unirea Constanța, jucătorii Buzăului au făcut un clasament, pentru a vedea cine a marcat mai multe goluri. Într-un mod comic, Cristi Pustai a declarat că jucătorii care n-au înscris în meciul cu Unirea Constanța vor trebui să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

În același timp, tehnicianul buzoian a mărturisit că, în acest an, obiectivul echipei sale este clasarea pe locurile 1-10.

„Nu e un scor uluitor, având în vedere că oaspeții au venit cu o echipă de Under 19. După meci, jucătorii care au marcat își făceau un clasament să vadă câte goluri au dat: «Ăla trei, ăla două». Iar cine n-a marcat trebuie să meargă la vaccin, obligatoriu.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să ne gândim la cel mai important obiectiv intermediar: accederea în play-off. Și după să vorbim de altele.

Deocamdată, obiectivul nostru, pe anul acesta, este clasarea pe locurile 1-10, abia în acel moment putem spune că am reușit să îndeplinim un obiectiv.

Într-adevăr, avem evoluții bune, avem trei victorii consecutive”, a declarat Cristi Pustai, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Beneficiind și de sprijinul financiar al sponsorului Superbet, Cristi Pustai a reușit să transfere în această vară la Buzău o serie de jucători experimentați, echipa arată din ce în ce mai bine, iar obiectvul de a accede în play-off nu mai pare imposibil de atins. Ca un fapt inedit, FC Buzău este echipa performeră a Ligii 2, așa cum este și Rapid în Liga 1, o altă formație sponsorizată de Superbet.

În următoarea etapă de Liga 2, FC Buzău va juca în deplasare contra moldovenilor de la Poli Iași. Partida va avea loc sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11:00.

ADVERTISEMENT