Sport

Cristi Pustai o lovește pe CSA Steaua: „N-are ce să caute în grupa de promovare”

Cristi Pustai, tehnicianul celor de la Gloria Buzău, a vorbit despre CSA Steaua, echipă care nu are drept de promovare în prima divizie.
17.09.2022 | 09:13
Cristi Pustai o loveste pe CSA Steaua Nare ce sa caute in grupa de promovare
Cristi Pustai este de părere că CSA Steaua nu trebuie să aibă drept de calificare în play-off-ul ligii secunde. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

În vârstă de 54 de ani, Cristi Pustai a trimis „săgeți” în echipa Stelei, după ce „militarii” au posibilitatea să evolueze în play-off-ul ligii secunde, chiar dacă nu au drept de promovare în primul eșalon din fotbalul românesc.

Cristi Pustai scuipă foc: „Românească mi se pare situația!”

Cristi Pustai o antrenează pe Gloria Buzău din vara trecută, iar în prezent echipa din divizia secundă se află pe locul 9 în clasament. Obiectivul Gloriei Buzău este accederea în play-off-ul de promovare în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al lui Gaz Metan Mediaș, echipă care a dispărut de pe harta fotbalului profesionist din România, se teme că CSA Steaua București s-ar putea clasa pe un loc de play-off în Liga 2 Casa Pariurilor, deși nu are drept de promovare, situație care a avut loc și în sezonul trecut.

„Românească mi se pare situația! Eu, în primul rând, nu înțeleg de ce o echipă care intră într-o competiție nu are dreptul să câștige, nu are dreptul să promoveze.

ADVERTISEMENT

Iar apoi nu înțeleg de ce i se spune play-off-ului «grupă pentru promovare», dacă în grupa asta intră echipe care nu au voie să promoveze. Păi, atunci, nu au ce să caute în grupa asta! Am avut un caz anul trecut, ar fi trebuit să se ia o măsură”, a mărturisit Cristi Pustai, potrivite site-ului buzaulsportiv.ro.

CSA Steaua și alte 4 echipe nu au drept de promovare

Situația „militarilor” nu este singulară. Pe lângă Steaua, în acest sezon, nu au drept de promovare: Baia Mare, Șelimbăr, Slatina și Dumbrăvița. Cristi Pustai a vorbit despre o situație inedită, în care toate cele 5 echipe să se claseze în play-off.

ADVERTISEMENT

„Mi-aș dori să intre toate cinci în play-off, să vedem pe urmă ce se va întâmpla. Vor fi numai meciuri de baraj, o să avem baraje peste baraje.  Dar nu pot spune mai multe, poate primesc și vreo amendă. Dacă nu au voie să promoveze sportiv, nu au ce să caute atunci în grupa promovării. E logic”, a declarat „profesorul” Pustai.

CSA Steaua nu poate promova în primul eșalon

Steaua nu are drept de promovare, iar acest aspect este reglementat de Legea Sportului. „Militarii” nu pot promova pentru că Steaua este un club de drept public, care se află în subordinea Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, șeful Federației Române de Fotbal, îi punea Stelei pe masă două variante. „CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acțiuni”, declara Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă, imediat după încheierea ședinței Comotetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT