Sport

Cristi Pustai scrie istorie la Buzău. ”Profesorul” și-a dus echipa în sferturile Cupei României

Antrenorul Cristian Pustai e din nou pe cai mari. După ce a scris istorie la Gaz Metan și la Pandurii Târgu Jiu, a calificat-o pe FC Buzău în sferturile Cupei României.
28.10.2021 | 18:50
Cristi Pustai scrie istorie la Buzau Profesorul sia dus echipa in sferturile Cupei Romaniei
Cristi Pustai reactioneaza in meciul de fotbal dintre FC Buzau si Dunarea Calarasi, contand pentru Cupa Romaniei, disputat pe Stadionul Gloria din Buzau, joi 28 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC Buzău, echipa ”profesorului” Cristian Pustai, este a șasea echipă calificată în sferturile Cupei României. Roș-albaștrii au trecut în optimi de Dunărea Călărași, fosta echipă a antrenorului medieșean.

Și în Liga 2 gruparea din ”Crâng” are un parcurs foarte bun și este una dintre echipele care și-au fixat ca obiectiv accederea în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Calificarea în sferturile Cupei, o ecuație rezolvată

Întâlnirea dintre FC Buzău și Dunărea Călărași, din optimile Cupei României, a fost o simplă formalitate pentru formația pregătită de Cristian Pustai.

Buzoienii au defilat în fața unei echipe, Dunărea Călărași, în agonie. Pablo Gaitan (39′), Cristian Ciobanu (50′) și Baudouin Kanda (78′) au înscris golurile unei calificări previzibile.

ADVERTISEMENT

Dunărea Călărași are grave problemele financiare, fosta echipă a ”profesorului” fiind de altfel în plin proces de insolvență. Tocmai aceste dificultăți manageriale l-au determinat pe Pustai să rupă contractul cu Dunărea în vară.

”Profesorul” a avut un mandat de coșmar la Călărași. Neplătit în ultimele șase luni de contract, antrenorul nu a cedat în fața greutăților și i-a dus pe dunăreni până în barajul de promovare în Liga 1, pe care l-au pierdut în fața celor de la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei din Cupă, Cristian Pustai a răbufnit și a aruncat săgeți către conducătorii clubului care îi datorează șase salarii.

”De fosta echipă e doar numele, Dunărea AFC. Jucători rămași sunt doar doi-trei pe care i-am avut. E destul de tristă imaginea dacă Sălceanu este căpitan de echipă”, a spus Pustai după joc, la Digisport.

ADVERTISEMENT

Obiectivul în Cupă a fost bifat, concentrarea se mută pe campionat

Cristian Pustai este un antrenor cu cotă. Chiar dacă de câțiva ani antrenează în cel de al doilea eșalon, echipele lui au avut mereu rezultate bune și foarte bune.

Sub conducerea lui, nou-înființata FC Buzău continuă ”tradiția”. Luptă pe două fronturi și o face foarte bine. Calificarea în sferturile de finală ale Cupei ar putea însemna, însă, și un capăt de drum în competiția surprizelor. ”Profesorul” este mai interesat de promovarea în primul eșalon cu FC Buzău.

”Am avut un parcurs bun în cupă, am reușit și astăzi să ne calificăm fără emoții. E foarte important în campionat să păstrăm rezultatele bune, pentru că se apropie, să zicem, un prim sfârșit de sezon regular, că e pauza din decembrie, și să ne ducem spre 30 de puncte cumva la acea pauză, adică spre 30 înseamnă și 28, și 29.

Cam asta ne-ar mulțumi, pentru că la anul, în cele trei meciuri rămase, avem adversari puternici, Astra, Petrolul și Chiajna. Deci ar fi foarte bine dacă am reuși să luăm o opțiune importantă până la sfârșitul acestei părți de sezon, deci până în decembrie, după meciul cu CSA”, a explicat Pustai.

ADVERTISEMENT