Fotbal intern

Cristi Pustai se întoarce acasă! „Profesorul”, aproape să-i ia locul lui Edi Iordănescu la Gaz Metan. Exclusiv

08.05.2020 | 11:34
Cristi Pustai se intoarce acasa Profesorul aproape sai ia locul lui Edi Iordanescu la Gaz Metan Exclusiv
Profesorul se întoarce acasă! Cristi Pustai este favorit să-i ia locul lui Edi Iordănescu la Gaz Metan (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș, calificată în premieră în play-off în acest sezon, rămâne fără antrenor la 30 iunie când lui Edward Iordănescu îi expiră contractul.

Ioan Mărginean îi caută deja înlocuitor lui Iordănescu jr. FANATIK a aflat că e aproape să-l convingă pe Cristi Pustai să revină la Mediaș.

ADVERTISEMENT

Profesorul Cristi Pustai, favorit să-i ia locul lui Edi Iordănescu care își încheie contractul cu Gaz Metan pe 30 iunie

Edi Iordănescu a preluat banca tehnică a medieșenilor în ianuarie anul trecut. După ce în ediția precedentă de campionat Gaz Metan a reușit să câștige play-out-ul, în actuala stagiune, cu Iordănescu antrenor, ardelenii s-au calificat în premieră în play-off.

Antrenorul de 41 de ani nu se poate bucura în totalitate de această performanță. Cum Liga 1 s-a întrerupt în luna martie, Iordănescu a apucat să stea pe bancă doar în primele două etape din play-off, înfrângerea, 1-2 de la Craiova și remiza, 0-0 cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a anunțat deja că nu își va prelungi contractul cu Gaz Metan, contract care expiră la 30 iunie. Chiar dacă Liga 1 se va relua la mijlocul lunii iunie, este greu de crezut că Iordănescu va mai conduce echipa de banca tehnică.

În aceste condiții, Ioan Mărginean a început să caute antrenor. “Limoniu” îl vrea înapoi la Mediaș pe Cristi Pustai, acum la Dunărea Călărași, în Liga a doua. “Profesorul” mai are un an contract cu actuala formație, care e la mijlocul clasamentului în eșalonul secund, fără șanse de promovare.

ADVERTISEMENT

Mirajul Ligii 1 și întoarcerea acasă ar putea cântări serios în decizia lui Pustai, care ar fi la al treilea mandat ca antrenor la Mediaș. În sezonul 2007-2008, cu Pustai pe bancă.

Gaz Metan promova în prima ligă, iar în 2011, la prima și singura participare europeană, ajungea în play-off-ul Europa League, după ce o elimina, la penalty-uri, pe Mainz, locul 5 în Germania la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Medieșenii se antrenează acasă până pe 15 mai

Dacă alte echipe din Liga 1 au început deja pregătirile la bazele proprii, Edi Iordănescu nu a programat nimic în acest sens. Nu s-au făcut încă testări pentru coronavirus la Gaz Metan, iar jucătorii se antrenează în continuare individual la domiciliu.

Pe 15 mai, când expiră starea de urgență, le expiră și lor șomajul tehnic și apoi vor reveni și la antrenamentele specifice, la început în grupuri de câte trei.

ADVERTISEMENT