Sport

Cristi Săpunaru, alături de FCSB și Pintilii în conflictul momentului. Cum l-a ironizat pe Burchel: „Mor! Pentru asta era nevoie de carnet de antrenor”

Cristi Săpunaru a ironizat cariera de tehnician a lui Lucian Burchel. Şeful Şcolii de Antrenori a intervenit virulent în aceste săptămâni în scandalul licenţelor.
28.01.2023 | 13:05
Cristi Sapunaru alaturi de FCSB si Pintilii in conflictul momentului Cum la ironizat pe Burchel Mor Pentru asta era nevoie de carnet de antrenor
Cristi Săpunaru, în tricoul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Scandalul licenţelor de antrenor a luat amploare în luna ianuarie în fotbalul românesc. Totul a pornit după ce Leo Strizu, antrenorul din acte de la FCSB, nu a făcut deplasarea alături de echipă în cantonamentul din Antalya.

Cristi Săpunaru, alături de FCSB și Pintilii în conflictul momentului: „Mor! Pentru asta chiar era nevoie de carnet de antrenor!”

Iar Mihai Pintilii a fost principalul vizat de şeful Şcolii de Antrenori, Lucian Buchel, cel care a declarat în repetate rânduri că fostul jucător al roş-albaştrilor riscă să fie suspendat pentru că îndeplineşte rolul de antrenor principal fără să aibă acest drept.

ADVERTISEMENT

FCSB şi-a găsit aliat în cel mai mare duşman de pe gazon. Rapidistul Cristi Săpunaru a ironizat cariera de antrenor a lui Lucian Burchel, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare: „Mor! Pentru asta chiar era nevoie de carnet de antrenor! 😂👏”

Mesajul lui Cristi Săpunaru pe reţelele de socializare
Mesajul lui Cristi Săpunaru pe reţelele de socializare

Săpunaru: “E ilegală școala din Moldova? Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?! M-am dus și am făcut școală”

Cristi Săpunaru a avut un discurs dur împotriva lui Lucian Burchel şi când a fost chestionat despre subiectul antrenorilor fără licenţă în timp ce se afla în Antalya, spunând că foştii jucători ar trebui să aibă facilităţi în a obţine această licenţă:

ADVERTISEMENT

„Am făcut cursuri de licență B în Moldova. E ilegală școala din Moldova? Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?! M-am dus și am făcut școală. Eu am mai spus și o mai spun și acum. Foștii fotbaliști intră în aceeași categorie cu cei care nu au făcut fotbal și vor să facă școală. Nu mi se pare normal!

Eu am fost fotbalist 20 de ani, nu zugrav. Trebuie să am și eu un avantaj. Nu îți răspunde nimeni la nimic. Eu o să antrenez așa când o să fie timpul și dacă o să mi se îngrădească dreptul la muncă, o să îi dau în judecată! (n.r. – pe cei de la Școal de Antrenori).

ADVERTISEMENT

“Păi, în 7 ani poți să mori, nici nu apuci să antrenezi!”

Normal că mă pregătesc, vreau să intru direct la treabă, să continui în fotbal. Când să fac școală, dacă la 40 de ani termin ca jucător? Termin la 50 de ani școala, dacă mă apuc la 40! Mă apuc la 50 de ani să antrenez.

Ai nevoie de 7 ani ca să ajungi antrenor. Păi, în 7 ani poți să mori, nici nu apuci să antrenezi! Eu îmi doresc să ajung să antrenez la Rapid la un moment dat, dar acum sunt jucător”, a declarat Cristi Săpunaru în cantonamentul din Antalya”, a spus Cristi Săpunaru în urmă cu două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Carnetul de antrenor obţinut în Republica Moldova nu este valabil şi în SuperLiga, a anunţat Lucian Burchel: „Cine își ia licența PRO la Chișinău va putea antrena acolo fără probleme, nu și în Liga 1. Pentru că, deși FRF va recunoaște PRO-ul, carnetul de antrenor nu va fi recunoscut”.

 

ADVERTISEMENT