Sport

Cristi Săpunaru, cu talpa înainte în scandalul “licenţei PRO”: “Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?! Eu am fost fotbalist 20 de ani, nu zugrav”

Cristi Săpunaru a avut o reacţie virulentă în scandalul "licenţei de antrenor". Căpitanul Rapidului vrea să devină tehnician şi consideră absurde regulile celor de la FRF.
12.01.2023 | 22:40
Cristi Sapunaru cu talpa inainte in scandalul licentei PRO Ce mam cocotat in bananier sa culeg banane Eu am fost fotbalist 20 de ani nu zugrav
Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Leo Strizu, antrenorul din acte al celor de la FCSB nu a fost luat în cantonamentul din Antalya, fapt care a declanşat o furtună în fotbalul românesc. FRF ameninţă cu sancţiuni, iar lumea fotbalului este împărţită în această controversă.

Cristi Săpunaru, cu talpa înainte în scandalul “licenţei PRO”: “Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?!”

Una dintre cele mai virulente reacţii a avut-o Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului se pregăteşte să devină antrenor şi urmează cursurile Şcolii de Antrenori din Moldova, acolo unde s-au înscris şi Mihai Pintilii sau Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Aflat în cantonamentul din Antalya cu echipa sa, fundaşul central a declarat că nu i se pare normal ca foştii fotbalişti să nu aibă niciun avantaj în obţinerea licenţei de antrenor:

„Am făcut cursuri de licență B în Moldova. E ilegală școala din Moldova? Ce, m-am cocoțat în bananier să culeg banane?! M-am dus și am făcut școală. Eu am mai spus și o mai spun și acum. Foștii fotbaliști intră în aceeași categorie cu cei care nu au făcut fotbal și vor să facă școală. Nu mi se pare normal!

ADVERTISEMENT

Eu am fost fotbalist 20 de ani, nu zugrav. Trebuie să am și eu un avantaj. Nu îți răspunde nimeni la nimic. Eu o să antrenez așa când o să fie timpul și dacă o să mi se îngrădească dreptul la muncă, o să îi dau în judecată! (n.r. – pe cei de la Școal de Antrenori).

“Ai nevoie de 7 ani ca să ajungi antrenor. Păi, în 7 ani poți să mori, nici nu apuci să antrenezi!”

Normal că mă pregătesc, vreau să intru direct la treabă, să continui în fotbal. Când să fac școală, dacă la 40 de ani termin ca jucător? Termin la 50 de ani școala, dacă mă apuc la 40! Mă apuc la 50 de ani să antrenez.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie de 7 ani ca să ajungi antrenor. Păi, în 7 ani poți să mori, nici nu apuci să antrenezi! Eu îmi doresc să ajung să antrenez la Rapid la un moment dat, dar acum sunt jucător”, a declarat Cristi Săpunaru în cantonamentul din Antalya”, a spus Cristi Săpunaru conform Gsp.

Burchel: „Cine își ia licența PRO la Chișinău va putea antrena acolo fără probleme, nu și în Liga 1″

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din România a anunţat că antrenorii care vor absolvi şcoala la Chişinău vor putea pregăti fără probleme formaţiile de acolo, nu şi cele din SuperLigă:

ADVERTISEMENT

„Cine își ia licența PRO la Chișinău va putea antrena acolo fără probleme, nu și în Liga 1. Pentru că, deși FRF va recunoaște PRO-ul, carnetul de antrenor nu va fi recunoscut”.

ADVERTISEMENT