Sport

Cristi Săpunaru, în centrul atenției la Rapid – FCSB. A marcat în fața rivalei cu care a avut cele mai tensionate momente ale carierei. Video

Cristi Săpunaru (38 de ani) continuă să scrie istorie pentru Rapid. Veteranul din defensiva giuleștenilor a ieșit din nou la rampă în derby-ul cu FCSB, rivala pe care o urăște de moarte.
24.07.2022 | 22:53
Cristi Sapunaru in centrul atentiei la Rapid  FCSB A marcat in fata rivalei cu care a avut cele mai tensionate momente ale carierei Video
Cristi Săpunaru, în centrul atenției la Rapid - FCSB. A marcat în fața rivalei care a avut cele mai tensionate momente ale carierei. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a făcut o primă repriză excelentă în derby-ul cu FCSB din etapa a doua din SuperLiga. După 45 de minute, giuleștenii o conduceau deja pe rivala bucureșteană cu scorul de 2-0. A doua reușită i-a aparținut chiar principalului inamic al roș-albaștrilor, Cristi Săpunaru. – vezi VIDEO

Cristi Săpunaru, un nou gol împotriva FCSB-ului, echipa pe care o urăște cel mai tare

Ajuns la 38 de ani, Cristi Săpunaru continue să joace fotbal la cel mai înalt nivel. Mai mult, căpitanul Rapidului reușește chiar și să le facă amara viața rivalilor de la FCSB. În derby-ul etapei a doua din SuperLiga, fundașul central a marcat al treilea său gol împotriva roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

În minutul 40 al confruntării din Giulești, Săpunaru a marcat pentru 2-0 după ce Antonio Sefer a executat perfect o lovitură liberă de pe partea dreaptă. Stoperul alb-vișiniu a repetat astfel isprava din returul sezonului regulat, când a puncat în finalul primei reprize a derby-ului cu Rapid.

Atunci, Săpunaru a marcat de la punctul cu var, dar partida s-a terminat rău pentru Rapid, care a pierdut pe Național Arena cu scorul de 1-3.

ADVERTISEMENT

Antipatia lui Săpunaru față de roșu și albastru se leagă de chiar prima sa reușită în poarta rivalei

Cristi Săpunaru joacă acum pentru a patra oară în tricoul alb-vișiniu. Înainte să revină în Giulești, în 2021, fundașul central a mai evoluat la echipa sa de suflet între 2006 și 2008, în 2010 și în 2015. La prima sa experiență, „Săpun” a marcat și primul său gol într-un Rapid – FCSB, dar reușita e una de neagră amintire pentru stoper.

Se întâmpla în sezonul pe 20 martie 2008, când Rapid primea în Giulești vizita rivalei roș-albastre. Ambele formații aveau șanse la titlu, care a fost acontat, în cele din urmă, de CFR Cluj. Echipa care ar fi câștigat în Giulești ar fi mers să se bată în contiuare cu ardelenii la campionat.

ADVERTISEMENT

Alb-vișiniii au dat lovitura în minutul 68. O minge respinsă în faţă de Zapata a fost reluată în poartă de Cristi Săpunaru, iar Rapid conducea cu 1-0. Degeaba! Peste doar șase minute, „roş-albaştrii” marcau ceea ce avea să fie „golul decisiv”. Autorul, o brichetă venită din sectorul fanilor rapidişti.

Derby-ul a fost întrerupt din acest motiv de „centralul” Alexandru Deaconu. La comisii, FCSB a câștigat la „masa verde”, iar clubul patronat de Gigi Becali a fost cel care a mers să se bată la titlu cu CFR Cluj până în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

„L-a lovit o brichetă şi a plîns ca o femei! Nu e bărbat adevărat! Mai bine venea Irina Mîrţ, sigur avea mai multă tărie!”, l-a ironizat la vremea respectivă Săpunaru pe actualul vicepreședinte CCA.

  • 38 de ani are Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului
  • 3 goluri are fundașul central împotriva FCSB-ului
ADVERTISEMENT