Sport

Cristi Săpunaru a refuzat revenirea la națională. Edi Iordănescu l-a chemat pe Bogdan Mitrea în locul lui Vlad Chiricheș. Update Exclusiv

Vlad Chiricheș s-a accidentat și ratează dubla cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina. FANATIK a aflat că Săpunaru este pe lista selecționerului pentru înlocuirea căpitanului.
19.09.2022 | 11:16
Cristi Sapunaru a refuzat revenirea la nationala Edi Iordanescu la chemat pe Bogdan Mitrea in locul lui Vlad Chiriches Update Exclusiv
Edi Iordănescu l-a chemat la națională pe Bogdan Mitrea în locul lui Vlad Chiricheș
ADVERTISEMENT
19-09-2022
11:20

Bogdan Mitrea, convocat la națională în locul accidentatului Vlad Chricheș

După accidentarea suferită de Vlad Chiricheș în partida Cremonese – Lazio, selecționerul Edi Iordănescu avea în plan să-l convoace la lot pentru partidele cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina pe fundașul rapidist Cristi Săpunaru. Acesta a refuzat însă să se întoarcă la echipa națională, după ce își anunțase retragerea în urmă cu ceva vreme.

Prin urmare, selecționerul s-a reorientat rapid și l-a chemat în loc pe Bogdan Mitrea, de la Universitatea Craiova. Fundașul oltenilor revine sub „tricolor” după o pauză de doi ani și se va prezenta în cantonament în cursul după-amiezii de luni.

Vlad Chiricheș s-a accidentat în meciul dintre Cremonese și Lazio și va rata confruntările echipei naționale cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina, ultimele din această ediție din Liga Națiunilor.

Cristi Săpunaru, marea bombă a lui Edi Iordănescu! Lista pentru înlocuitorul lui Chiricheș

Din informațiile FANATIK, marea bombă pregătită de Edi Iordănescu este Cristi Săpunaru. Căpitanul Rapidului este pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai lui Vlad Chiricheș pentru această acțiune.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Edi Iordănescu are patru variante de înlocuire a lui Chiricheș: Virgil Ghiță, de la Cracovia, Radu Drăgușin (Genoa), Bogdan Mitrea (U Craiova) și Cristi Săpunaru (Rapid).

Virgil Ghiță are nevoie de acordul clubului pentru a veni la națională!

În cazul lui Virgil Ghiță există o problemă cu clubul pentru că, deși era pe lista lărgită, ulterior s-a renunțat la el. O altă problemă este drumul pentru că Ghiță ar putea fi la lot doar cu o zi sau două înainte de plecarea în Finlanda.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este un fundaș tânăr și Edi Iordănescu îl ia în calcul pentru convocare mai ales că este integralist la Genoa, în Serie B. Apărătorul în vârstă de 20 de ani a debutat la naționala mare sub comanda lui Edi Iordănescu, în meciul amical cu Grecia din luna martie.

Cristi Săpunaru, unul dintre cei mai buni jucători de la Rapid în acest sezon

Pe lista selecționerului apare și Cristi Săpunaru. Fundașul în vârstă de 38 de ani are o posibilitate reală de a fi convocat, însă aici va conta și dorința fundașului, care s-a retras oficial de la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Dacă Săpunaru își va da acordul să revină la prima reprezentativă, sunt șanse mari să îl vedem chiar titular în partidele cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina. Căpitanul Rapidului este unul dintre cei mai buni oameni ai echipei în acest sezon de SuperLiga.

Fundașul își așteaptă pedeapsa după scandalul de la Târgu Jiu!

Fotbalistul a fost protagonist și în afara terenului în ultimele etape. Scandalul uriaș de la finalul meciului cu FC U Craiova nu s-a încheiat, căpitanul așteptându-și pedeapsa de la Comisia de Disciplină, pentru incidentele de la Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru a debutat în echipa națională în 2008, într-o confruntare amicală cu Muntenegru, scor 4-0. Ultimul meci jucat de fundaș sub tricolor a fost în 2019, în preliminariile Campionatului European, 4-0 cu Malta.

România joacă vineri, de la ora 21:45, în deplasare cu Finlanda. Ultimul meci al grupei de Liga Națiunilor va avea loc luni, pe stadionul Giulești, împotriva Bosniei-Herțegovina. România are doar trei puncte după primele patru etape.

  • 38 de ani are Cristi Săpunaru
  • 2019 este anul în care Săpunaru a avut ultima prezență la echipa națională

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „X2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT