Fotbal intern

Cristi Săpunaru nu joacă în România – Insulele Feroe! FANATIK confirmat: Cosmin Moţi i-a luat locul

26.03.2019 | 20:30
Cristi Sapunaru nu joaca in Romania  Insulele Feroe FANATIK confirmat Cosmin Moti ia luat locul

România întâlneşte Insulele Feroe la Cluj, în al doilea meci de calificare din preliminarii EURO 2020. Titular în înfrângerea cu Suedia, scor 1-2, sâmbătă, Cristi Săpunaru a resimţit dureri la coapsă la ultimul antrenament, iar decizia de ultima oră a staffului naţionalei este de a-l menaja pe fundaşul lui Kayserispor.

UPDATE, ora 20:30. Aşa cum FANATIK a anunţat încă de la prânz, Cristi Săpunaru nu va juca în meciul de la Cluj, cu Insulele Feroe. În locul lui Săpunaru va evolua Cosmin Moţi. Vezi aici echipa de start


Cristi Săpunaru nu joacă în România – Insulele Feroe

Selecționerul Cosmin Contra a luat decizia de a-l menaja pe Cristi Săpunaru și să nu-l folosească în partida România – Insulele Feroe, a doua a ”tricolorilor” din preliminariile Campionatului European din 2020, deși fundașul de la Kayserispor părea punct fix în defensivă. În aceste condiții, loculo căpitanului de la Stockholm ar putea fi luat de Cosmin Moți, care ar urma să facă pereche cu coechipierul său de la Ludogoreț, Dragoș Grigore.

Fostul internațional Gheorghe Mihali a criticat prestația fundașilor la meciul din Suedia și crede că pentru Cristi Săpunaru aceasta va fi ultima campanie la echipa națională: Contra a făcut echipa bine, dar cred că suferim la nivelul fundașilor centrali, care nu dau echipei siguranța de care are nevoie și nici nu mai sunt tinerei, nu mai au marja de coreștere. Săpunaru, de exeplu, nu cred că mai poate duce o campanie de calificare. Nu cred că e o soluție pe termen lung. Chiricheș e mai mult accidentat, Grigore și Moți sunt și ei de o vârstă cu Săpunaru. Cred că trebuie căutate soluții pe teren lung. Cred că avem soluții la echipa de tineret”.

Cristi Săpunaru în timpul meciului Suedia - România din preliminariile Euro 2020
Cristi Săpunaru în timpul meciului Suedia – România din preliminariile Euro 2020

Alexandru Mitriță nu a fost inclus în lot

Un alt jucător care nu va evolua în partida de pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca este atacantul Alexandru Mitriță, acesta nefiind inclus în lotul pentru întâlnirea cu Insulele Feroe. Federația Română de Fotbal a anunțat, marți, numerele pe care le vor purta ”tricolorii” în cel de-al doilea meci din campania de calificare, iar printre aceștia nu se află și jucătorul lui New York City FC.

Imediat după întâlnirea Suedia – România 2-1, Cosmin Contra a avut o discuție cu Alexandru Mitriță, fiind nemulțumit de prestația fostului atacant al Craiovei pe care l-a și schimbat la pauză. FANATIK a aflat că selecționerul i-a mai spus jucătorului că de acum înainte nu va mai juca decât în meciul doi. În prima partidă Mitriță va fi odihnit, urmând să stea pe banca de rezerve și să intre pe finalul întâlnirii dacă este nevoie.