Fotbal international

Cristi Tănase a plecat de la Eşkisehirspor! Revine în Liga 1 Betano? “Aştept să văd dacă se realizează!”

07.12.2018 | 13:15
Cristi Tanase a plecat de la Eskisehirspor Revine in Liga 1 Betano Astept sa vad daca se realizeaza

Cristi Tănase a plecat de la Eşkisehirspor, echipă din Turcia. Fostul căpitan al FCSB-ului a ajuns la formaţia din Liga a 2-a pe 17 octombrie 2018, dar nu a reuşit să îi impresioneze pe turci. Astfel, mijlocaşul ofensiv şi-a reziliat înţelegerea şi aşteaptă oferte.

Fuat Capa, antrenorul echipei Eşkisehirspor, nu s-a bazat pe serviciile lui Cristi Tănase de când mijlocaşul a semnat cu gruparea din Turcia, iar acesta nu a bifat niciun minut în tricoul echipei din Liga 2. Deşi a rămas fără angajament, “Dodel” susţine că nu doreşte să se mai întoarcă în Liga 1 Betano.

Cristi Tănase a plecat de la Eskisehirspor. Ce zice despre revenirea în Liga 1 Betano

“Am reziliat contractul cu Eskisehispor, dar nu o să mă întorc în Liga 1. Am ceva din Turcia, aştept să văd dacă se realizează”, a spus Cristi Tănase, fostul căpitan al echipei FCSB, pentru sport.ro.

Înainte să semneze cu Eşkisehirspor, Cristi Tănase a fost sub contract cu FCSB. Mijlocaşul în vârstă de 31 de ani a ajuns la vicecampioana României liber de contract în ianuarie 2018, dar Gigi Becali a decis să nu îi prelungească înţelegerea şi s-a despărţit de gruparea “roş-albastră” în iulie 2018. “Dodel” nu l-a impresionat pe latifundiarul din Pipera în cele 9 meciuri jucate pentru echipa pregătită de Nicolae Dică.

Andrei Prepeliţă şi Cristi Tănase la meciul Concordia – FCSB

230 de meciuri a jucat Tănase pentru FCSB

Pe parcursul carierei, Cristi Tănase a jucat la echipe precum Argeş Piteşti, CS Mioveni, FCSB, TJ Teda, Sivasspor, Karabukspor şi Eşkisehirspor. “Dodel” are 41 de selecţii la echipa naţională a României, acolo unde a înscris 6 goluri. La vicecampioana României, Cristi Tănase a jucat în 230 de meciuri, a dat 30 de goluri şi a oferit 48 de pase decisive. În august 2009, Gigi Becali l-a cumpărat pe mijlocaşul ofensiv de la Argeş Piteşti cu 1,8 milioane de euro. Latifundiarul din Pipera l-a vândut în iulie 2015 cu un milion de euro la TJ Teda.

  • 400.000 de euro este cota lui Cristi Tănase, conform transfermarkt.com