Fotbal intern

Cristi Tănase, devastat de moartea lui Nelu Ploieșteanu: ”Fredonam alături de el”

02.04.2021 | 16:19
Cristi Tanase devastat de moartea lui Nelu Ploiesteanu Fredonam alaturi de el
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei Academica Clinceni, Cristi Tănase, s-a arătat devastat de vestea morții marelui lăutar Nelu Ploieșteanu și povestește despre petrecerile din fotbal la care artistul le cânta.

Celebrul cântăreț de muzică de petrecere Nelu Ploieșteanu a pierdut lupta cu SARS-CoV-2, el fiind internat în stare gravă la spital din 18 martie.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 70 de ani, artistul se lupta de mai multă vreme cu probleme de sănătate. În 2018 a suferit o pneumonie puternică, după decesul fiului său, atunci când a ajuns din nou pe mâna medicilor.

Moartea lui Nelu Ploieşteanu l-a zdruncinat pe Cristi Tănase

”Era un om senzaţional, îmi pare nespus de rău că a murit. Mergeam şi la ‘Şarpele roşu’, dar şi în alte locaţii în care cânta el. Îmi făcea plăcere să-l ascult. Dincolo de faptul că era un lăutar autentic, cânta ca nimeni altul melodii lăutăreşti, era un om senzaţional”, a declarat Cristi Tănase la auzul morții lui Nelu Ploieșteanu.

ADVERTISEMENT

”Ascultam cu mare plăcere melodiile lui, mă binedispuneau. Chiar apreciez muzica lăutărească. Din păcate, au rămas acum doar discurile şi amintirile frumoase”, a mai spus fostul jucător de la FCSB pentru Telekom Sport.

Întrebat care a fost cea mai mare sumă de bani pe care i-a oferit-o maestrului lăutar, Tănase a evitat un răspuns clar: ”Nu pot să vă dau o sumă exactă, dar îl cinsteam încât să se simtă şi el bine, să mă simt şi eu bine. Erau momente în care fredonam alături de el anumite piese”.

ADVERTISEMENT

Apropiat de marele artist al scenei muzicii lăutărești din România, jurnalistul Florin Condăruțeanu a oferit detalii dramatice despre momentele premergătoare dispariției acestuia. Potrivit acestuia, Nelu Ploieșteanu era ținut în viață doar de aparate în ultimele zile și medicii mai sperau doar la un miracol.

Mai multe personaje celebre din lumea artistică românească au transmis mesaje tulburătoare de condoleanțe, explicând că le plânge sufletul. Oamenii și-au amintit momentele petrecute împreună, l-au descris folosind cuvinte mărețe și au rememorat discuții purtate cu el sau povești impresionante spuse de acesta. Cu toții sunt de părere că maestrul a trecut de la stelele de pe pământ la cele din cer.

ADVERTISEMENT

Pe 21 aprilie 2018, Nelu Ploieșteanu a primit una din cele mai grele lovituri de la viață. Fiul său care avea mai multe probleme de sănătate a fost luat de Dumnezeu, iar la scurt timp după decesul acestuia, artistul a primit tot felul de semne de la el.

ADVERTISEMENT