Life

Cristian Boureanu, din nou la tribunal. Ce a făcut afaceristul de această dată

Cristian Boureanu va ajunge din nou în fața instanței. Pe data de 9 decembrie va trebui să fie la Judecătoria Sectorului 1. Ce a mai făcut afaceristul?
14.11.2022 | 07:28
Cristian Boureanu din nou la tribunal Ce a facut afaceristul de aceasta data
Cristian Boureanu a deschis un proces în octombrie. Care este cauza. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Cristian Boureanu va merge în curând din nou la tribunal. Fostul politician are primul termen, într-un proces de el deschis, pe data de 9 decembrie.

Cristian Boureanu va merge din nou la tribunal. Fostul politician a deschis un proces

Potrivit Spynews, Cristian Boureanu a contestat la Judecătoria Sectorului 1 o ordonanță a Parchetului, pe motiv că decizia ce vizează un dosar penal, deschis în 2020, i-ar încălca drepturile de cetățean.

ADVERTISEMENT

Afaceristul a intentat proces pe data de 25 octombrie, iar primul termen, când va trebui să ajungă în fața instanței, va avea loc pe data de 9 decembrie. Atunci, reclamantul va fi nevoit să aducă în apărarea sa și dovezi ale celor menționate.

Totul se întâmplă după ce în urmă cu scurt timp, fostul deputat PDL a deschis un proces și contra Poliției Rutiere. El susține că pe data de 10 august i s-a aplicat o amendă neconformă cu legea.

ADVERTISEMENT

În acest caz, judecătorii i-au anulat cererea, întrucât nu îndeplinea condițiile impuse de lege, respectiv nu ar fi fost semnată sau nu s-au indicat informațiile de care instanța avea nevoie. Drept urmare, Boureanu a rămas și cu punctele suspendate și va trebui să achite și amenda.

Cristian Boureanu, condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

În luna martie, Cristian Boureanu a primit o sentință dură din partea instanței. A fost condamnat la 4 ani și 3 luni de închisoare pentru trafic de influență.

ADVERTISEMENT

Decizia nu este definitivă, iar în același dosar apare și numele fostului ministru al finanțelor Sebastian Vlădescu. Mai exact, cei doi și-ar fi atribuit un contract de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

”Condamnă inculpatul la pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 9 luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 4 ani și 3 luni închisoare, pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenție.

ADVERTISEMENT

Se dispune confiscarea specială a sumei de 2.111.799,71 euro de la inculpatul Boureanu Cristian Alexandru”, a fost hotărârea nedefinitivă a instanței.

ADVERTISEMENT