News

Cristian Boureanu, un an și 9 luni de închisoare cu suspendare, în dosarul scandalului cu un polițist

09.05.2019 | 14:10
Cristian Boureanu un an si 9 luni de inchisoare cu suspendare in dosarul scandalului cu un politist

Cristian Boureanu a primit o condamnare de un an și nouă luni de închisoare cu suspendare și a fost pus sub control judiciar pentru 2 ani de zile în dosarul scandalului cu un polițist. Fostul deputat PDL va trebuie să respecte măsurile controlului judiciar impus, se arată într-o decizie a instanței. Boureanu este acuzat de ultraj, după ce s-a bătut cu un polițist, iar acum va da cu subsemnatul des la poliție, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală.

Cristian Boureanu scapă de închisoare și va munci în folosul comunității

Instanța anulează sentința penală apelată de condamnare la închisoare cu executare și primește un an și nouă luni cu suspendare, în schimb. Pe parcursul termenului de supraveghere de doi ani de zile, Cristian Boureanu va presta muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă București.

Boureanu va munci pentru comunitate pe o perioadă prevăzută de 90 de zile, adică trei luni. Se poate sustrage de la munca în folosul comunității doar dacă va prezenta o adeverință care să confirme o stare de sănătate precară ori alte motive ce pot fi probate și acceptate în cadrul acestui control judiciar.

Boureanu a fost căsătorit cu modelul Valentina Pelinel. Sursa foto: Hepta.ro

Ce prevede măsura controlului judiciar. Punctele principale

Măsura controlului judiciar este una preventivă, care este definit în Codul Penal la articolele 211-215. Acest control este o alternativă la arestarea preventivă, dar nu este condiționat de arestul preventiv care poate fi în prealabil. Boureanu va trebui să respecte anumite obligații pentru următorii doi ani de zile.

Acesta trebuie să informeze organele statului dacă își schimbă domiciliul, să se prezinte la judecătorie ori de câte ori este chemat, să nu depășească o anumită limită teritorială, prevăzută de sentința dată de Judecătorie, să comunice periodic date despre cum își câștigă existența sau să nu participe la manifestări culturale, sportive ori la alte tipuri de adunări publice.

Nu poate să conducă mașina, să emită cecuri, să dețină ori să folosească arme. Nu are voie să se apropie sau să contacteze prin orice mijloc persoana vătămată, în cauză fiind un polițist pe care l-a bătut.