News

Cristian Bratanovici, trimis în judecată de DNA! Fostul director adjunct al Apelor Române este acuzat de luare de mită

02.07.2020 | 16:13
Cristian Bratanovici trimis in judecata de DNA Fostul director adjunct al Apelor Romane este acuzat de luare de mita
Cristian Bratanovici a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Sursa foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cristian Bratanovici, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar care vizează, printre altele, săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, fostul director adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române ar fi primit suma de 100.000 de lei de la un om de afaceri.

În comunicatul dat publicității în cursul zilei de joi, 2 iulie se arată că inculpatul va fi judecat în stare de libertate alături de alte două persoane, implicate la rândul lor în acest dosar. Este vorba despre administratorii unei societăți comerciale, puși sub acuzare pentru dare de mită și complicitate la dare de mită.

ADVERTISEMENT

Concret,  la data de 8 noiembrie 2019, pe când deținea funcția de director general adjunct al instituției, Cristian Bratanovici ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, suma de 100.000 lei. În schimbul banilor, acesta se angaja să asigure finanţarea unor lucrări realizate de firma celor doi oameni de afaceri.

Fostul director adjunct al Administrației Naționale Apele Române a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Bratanovici Cristian, la data faptei director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

ADVERTISEMENT

La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost primiţi de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanţării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administraţia Bazinală de Ape Mureş”, au transmis procurorii DNA.

ADVERTISEMENT

Lucrările vizate sunt:

  • Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, jud. Hunedoara;
  • Amenajarea râului Arieş şi afluenţi pentru apărarea împotriva inundaţiilor a localităţilor Câmpeni, Baia de Arieş, Lunca Arieşului şi aval acumulare Mihoieşti, jud. Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 – apărarea localităţii Bistra
  • Amenajare complexă Canalul Morii şi afluenţi la Reghin, jud. Mureş.

În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei, în cauză s-a dispus poprirea, de către Administraţia Bazinală de Apă Mureş, a veniturilor obţinute cu titlu de salariu de către Bratanovici Cristian respectiv o treime din venitul lunar net până la concurenţa sumei de 100.000 de lei şi consemnarea acestora la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În prezent, Cristian Bratanovici este director tehnic în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

ADVERTISEMENT
Tags: