News

Cristian Burci, trimis în judecată de procurori în dosarul Romvag. La cât se ridică prejudiciul

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe omul de afaceri Cristian Burci în dosarul Romvag. Aceștia îl acuză pe afacerist de un prejudiciu de 33 de milioane de euro.
20.04.2022 | 19:24
Cristian Burci trimis in judecata de procurori in dosarul Romvag La cat se ridica prejudiciul
Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Cristian Burci în dosarul Romvag . Credit foto: hepta
ADVERTISEMENT

DIICOT a transmis un comunicat de presă în care anunță trimiterea în judecată a omului de afaceri Cristian Burci în dosarul Romvag Caracal, cazul acestuia urmează să fie preluat de Curtea de Apel București.

Dosarul Romvag

După cum arată comunicatul de presă, în acest dosar au fost trimise în judecată șapte persoane, șase cetățeni români și unul german, aceștia având legătură cu procesul de insolvență a companiei Romvag Caracal.

ADVERTISEMENT

“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 7 inculpați (6 cetățeni români și un cetățean german, parte din aceștia având calitățile de președinte consiliu de administrație societate tip holding, director general, director financiar, avocat și practician în insolvență în cadrul unei societăți de insolvență desemnată ca administrator judiciar), pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, gestiune frauduloasă, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor”, transmite DIICOT.

Comunicatul de presă emis de procurorii DIICOT mai arată faptul că prin diferite manevre realizate de membrii grupului infracțional, societatea Romvag Caracal a înregistrat un prejudiciu de 161.624.951,69 lei, aproximativ 33 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

“În urma probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu anul 2006, prin intermediul societății comerciale de tip holding, cu sediul în Luxemburg, a fost derulată o activitate infracțională cu scopul de a decapitaliza societatea comercială din municipiul Caracal și de a o lipsi de lichiditățile necesare desfășurării activităților curente”, au mai transmis procurorii.

Pe lângă prejudiciul de 33 de milioane de euro, procurorii au mai instrumentat și un prejudiciu secund, de 2.730.000 euro din patrimoniul societății.

ADVERTISEMENT

Comunicatul de presă mai vorbește și despre un alt prejudiciu, de aproximativ 1,7 milioane de euro, care reprezenta impozitul pe profit datorat statului român care nu a mai fost plătit.

Cristian Burci este anchetat în acest dosar din 2016. În august 2020, procurorii DIICOT au dispus un sechestru pe averea omului de afaceri.

ADVERTISEMENT

În prezent, Burci se află în afara granițelor României, el intrând în atenția publicului după ce și-a organizat nunta la Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT
Tags: