News

Un europarlamentar PNL susține pe față un ministru PSD. Război Cristian Bușoi – Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, este contrazis de europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, după ce l-a criticat dur pe ministrul sănătății, Alexandru Rafila.
21.01.2022 | 16:07
Un europarlamentar PNL sustine pe fata un ministru PSD Razboi Cristian Busoi  Rares Bogdan
Cristian Bușoi îl contrazice pe Rareș Bogdan pe subiectul Alexandru Rafila. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tensiuni la vârful PNL după ultimele declarații făcute de prim-vicepreședintele partidului față de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

La mijlocul acestei săptămâni, Rareș Bogdan a afirmat că ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, ar trebui să demisioneze pentru declarațiile făcute la adresa lui Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Cristian Bușoi îl contrazice pe Rareș Bogdan pe subiectul Alexandru Rafila

Pe lângă criticile venite dinspre social-democrați, Rareș Bogdan s-a trezit și cu o declarație de susținere a ministrului Rafila venită tocmai din rândul colegilor săi.

Europarlamentarul Cristian Buşoi, a declarat joi, la emisiunea la Profit TV, că, în opinia sa, ministrul sănătăţii Alexandru Rafila face treabă bună şi nu este în acest moment un motiv să plece din funcţie.

ADVERTISEMENT

”Eu, personal cred că ministrul Sănătăţii face o treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei.

Din evaluarea lui Rafila trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai. E un om care ştie bine ce are de făcut”, a spus Buşoi despre ministrul atacat de Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește ”mariajul” PNL-PSD, Bușoi a spus că se știa de la început că nu va fi o coaliţie uşoară.

”Sunt și lucruri care trebuie reglate. Ar fi bine să fie rezolvate aceste probleme pe care românii le aşteaptă rezolvate, şi să se comunice lucrurile pozitive şi nemulţumirile să fie ţinute în interior. Nu ştiu exact care au fost discuţiile în ședința de coaliție, dar am înţeles că a fost o şedinţă de lucru online.

ADVERTISEMENT

Cum am vorbit cu o parte dintre colegi, cred că se vor găsi soluţii pentru a trece peste acest moment, nu sunt inflamate lucrurile aşa cum apare în spaţiul public”, a comentat el.

Rareș Bogdan, atac dur la PSD și Alexandru Rafila

Miercuri, într-un interviu la Digi24, Rareș Bogdan, spunea că liberalii ar fi trebuit să ceară remanierea ministrului PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, după ce acesta l-a criticat în decembrie pe Florin Cîțu.

Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila. Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre, dar nu demiți un om pentru o declarație. Dar în schimb cred că e nevoie de o discuție serioasă”, a spus liderul liberal.

În decembrie, Alexandru Rafila l-a criticat dur pe președintele PNL, Florin Cîțu, pe care l-a acuzat că a compromis campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT