Fotbal international

Cristian Chivu, primul trofeu ca antrenor! Inter Milano a câștigat un turneu amical

03.09.2018 | 08:26
Cristian Chivu primul trofeu ca antrenor Inter Milano a castigat un turneu amical

Fostul căpitan al echipei echipei naționale a României, Cristian Chivu, a câștigat primul trofeu din noua sa carieră de antrenor. Formația under 14 a clubului italian Internazionale Milano s-a impus în cadrul turneului amical ”Memorial Graziano Peretti”.

Fostul căpitan al echipei echipei naționale a României, Cristian Chivu, a câștigat primul trofeu din noua sa carieră de antrenor
Fostul căpitan al echipei echipei naționale a României, Cristian Chivu, a câștigat primul trofeu din noua sa carieră de antrenor

Inter Milano a avut un parcurs bun în faza grupelor reușind două victorii în meciurile Venezia, scor 2-0, și cu Atalanta Bergamo 1-0, dar fiind învinsă de Citadella, scor 2-3. În semifinale, formația pregătită de Cristi Chivu a făcut spectacol în fața  echipei catalane FC Barcelona, de care a trewcut cu scorul de 4-0. În marea finală a turneului, Inter a învins cu 1-0 pe FC Torino.

Cristian Chivu, mândru după primul trofeu ca antrenor

Astfel, Cristian Chivu a cucerit primul trofeu din noua sa carieră de antrenor și este mândru de această reușită. Fost câștigător al Champions League ca jucător cu Internazionale Milano, Chivu a postat pe contul de Instagram o poză cu trofeul câștigat la turneul amical ”Memorial Graziano Peretti” și la care a scris că este mândru să fie antrenor: ”Noua mea viață. Echipa mea. Primul trofeu”.

My new life. My team. Our first trophy ? #proudtobeyourcoach #under14 #inter #chivu #coachlife @inter

A post shared by @Chivu_Official (@cristianchivu) on

Fostul internaţional român a ajuns la 37 de ani, iar după ce a încheiat cursurile de antrenor la Coverciano a fost numit în funcția de antrenor al echipei Under 14, la mijlocul lunii iulie. Chivu a evoluat timp de şapte ani la Inter Milano, între 2007 şi 2014, fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei. Fotbalistul român a avut un sezon de vis în 2010 la Inter Milano şi a reuşit să câştige Serie A, Cupa Italiei şi Champions League, într-un an în care Jose Mourinho s-a aflat pe banca tehnică a echipei. De altfel, românul a fost titluar în finala Champions League pe care trupa italiană a câştigat-o cu 2-0 în faţa lui Bayern Munchen.

Cristi Chivu, l-a susţinut pe Ionuţ Lupescu în campania pentru postul de preşedinte al FRF, însă “Kaiserul” a pierdut la un scor uriaş în favoarea lui Răzvan Burleanu. Chivu se gândeşte ca peste patru ani de zile să candideze chiar el pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal: “Dacă mă apuc de şcoli şi învăţ administraţie s-ar putea să candidez. Să vedem”, a spus acesta după alegeri. Fostul fundaş regretă că Lupescu nu a putut câştiga postul de preşedinte FRF, însă o face demn: “Am venit din fotbal şi stiu să pierd. Scorul e zdrobitor. E inutil ce a contat şi ce n-a contat”, a spus Chivu, pe care l-ar fi aşteptat un post în cadrul Federaţiei Române de Fotbal dacă Ionuţ Lupescu ar fi câştigat alegerile.

Cristian Chivu a fost dorit de selecționerul Cosmin Contra în funcția de manager al FRF, dar a refuzat propunerea: ”Eu, i-am propus lui Cristi Chivu să vină alături de mine și să lucrăm împreună, numai că el m-a refuzat politicos. A fost primul meu gând. Voiam să vină și el alături de mine, cum a venit și Lobonț, ca să facem o echipă foarte bună și să facem treabă la națională. Cristi m-a refuzat, dar are în continuare oferta deschisă, am nevoie de el în orice moment, pentru că el mă poate ajuta din orice punct de vedere. Mai ales acum că și-a luat carnetul de antrenor, îl aștept oricând alături de mine, să facă parte din staff-ul meu sau în orice altă funcție vrea el”, a spus ”Guriță”.