Fotbal international

Cristian Chivu și-a luat licența UEFA Pro la Coverciano! A absolvit cursul alături de Andrea Pirlo și Luca Toni

16.09.2020 | 10:30
Cristian Chivu sia luat licenta UEFA Pro la Coverciano A absolvit cursul alaturi de Andrea Pirlo si Luca Toni
Fostul internațional român Cristian Chivu a absolvit celebra școală de antrenori de la Coverciano și și-a luat licența UEFA Pro. Sursă foto: figc.it
ADVERTISEMENT

Fostul internațional român Cristian Chivu a absolvit celebra școală de antrenori de la Coverciano și și-a luat licența UEFA Pro.

În vârstă de 39 de ani, fostul căpitan al naționalei României a fost sezonul trecut antrenor al echipei Under 17 a clubului Internazionale Milano.

ADVERTISEMENT

Prima lui experienţă de tehnician a fost tot la Inter, la echipa U14. El şi-a obţinut licenţa UEFA A, tot la Coverciano, la 15 decembrie 2017.

Cristian Chivu a absolvit școala de la Coverciano și are licența UEFA Pro

Federația Italiană de Fotbal a anunțat, marți, pe site-ul oficial, că mai mulți tineri antrenori, printre care și Cristian Chivu, au absolvit cu brio școala de la Coverciano și dețin din acest moment licența UEFA Pro.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș de la Inter Milano a trecut cu bine de proba orală şi susţinerea lucrării de licenţă în faţa comisiei prezidate de directorul şcolii, Renzo Ulivieri. Din acest moment, el va putea antrena orice echipă profesionistă, oriunde în lume.

Alături de Chivu au mai absolvit nume cunoscute din fotbalul italian, ca Andrea Pirlo, noul antrenor al campioanei Juventus Torino, Vincenzo Italiano, Fabio Caserta, Marco Cassetti, Morgan De Sanctis, Mohamed Kallon, Daniele Bonera, Thiago Motta şi Luca Toni.

ADVERTISEMENT

Cursurile de la Coverciano au început la finalul lunii septembrie 2019, au presupus 240 de ore de lecţii, s-au încheiat în iunie şi în ultima perioadă s-au ţinut online, din cauza pandemiei de coronavirus.

În schimb, selecționerii naționalelor de seniori și tineret al României, Mirel Rădoi și Adrian Mutu, vor termina cursul pentru Licența Pro în decembrie, asta pentru că pandemia de coronavirus a afectat programul acestora.

ADVERTISEMENT

În această vară, Cristian Chivu a fost foarte aproape de o revenire în fotbalul românesc, el fiind pe lista celor de la FC Viitorul după ce Gică Hagi și-a anunțat retragerea. În cele din urmă, constănțenii l-au ales pe spaniolul Ruben de la Barrera.

ADVERTISEMENT