News

Cristian Cioacă a ieșit din închisoare. Polițistul condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, a doua permisie în ultimele 3 luni

Fostul polițist, Cristian Cioacă, condamnat la peste 15 ani de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodiei Ghinescu, a ieșit din închisoare, într-o nouă permisie.
03.09.2022 | 12:56
Cristian Cioaca a iesit din inchisoare Politistul condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu a doua permisie in ultimele 3 luni
Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, a ieșit din închisoare. Sursa foto: ziare.com
ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă a ispăşit deja 8 ani din cei 15 ani și 8 luni de închisoare la care a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, a ieșit din închisoare într-o nouă permisie

În presă au apărut informații conform cărora fostul polițist ar putea fi eliberat din închisoare mult mai repede decât prevede pedeapsa primită de la judecători.

ADVERTISEMENT

Între timp, conform unor surse citate de Antena 3, bărbatul acuzat că a ucis-o pe Elodia Ghinescu a ieșit temporar de după gratii.

Cristian Cioacă este acum în permisie până duminică. Vorbim de a doua eliberare a acestuia pentru 24 de ore în ultimele 3 luni.

ADVERTISEMENT

Reamintim că în iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Sentința a venit în ciuda faptului că anchetatorii nu au reușit să găsească trupul Elodiei Ghinescu.

ADVERTISEMENT

Verdictul a fost pronunțat de Curtea de Apel Piteşti. Într-o primă instanță, Tribunalul Argeş îl condamnase pe Cristian Cioacă la 22 de ani de închisoare.

Soția inculpatului, avocata Elodia Ghinescu a fost dată dispărută în 2007. Criminaliștii au găsit în apartamentul și în mașina lui Cristian Cioacă elemente care să-l pună pe fostul polițist în fruntea listei suspecților. Cu toate acestea, trupul avocatei nu a fost găsit niciodată.

ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă ar putea ieși mai repede din închisoare

La începutul anului 2021, a apărut informația că fostul poliţist are un comportament adecvat în penitenciar, participă la diferite cursuri și activități, unde a muncit, iar toate aceste lucruri îi aduc zile care se elimină din pedeapsă.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a spus, în februarie 2021, că Cioacă ar putea executa doar 11 ani și 9 luni din pedeapsa inițială de 15 ani și 8 luni.

”Ar trebui să execute trei pe patru din cei 15 ani şi 8 luni de închisoare ce i-a primit Cristian Cioacă pentru infracţiunile săvârşite. Ar veni undeva la 11 ani şi 9 luni de închisoare. Fiind condamnat definitiv în anul 2014, bineînţeles că la ceea ce a executat se mai scad zilele pe care dumnealui le-a lucrat, a făcut diferite cursuri, a paricipat la diferite activităţi.

Arestul preventiv pe care dumnealui l-a executat anterior momentului condamnării definitive şi sigur că s-ar putea ajunge la o cerere de eliberare condiţionată. Instanţa nu este obligată să şi admită o astfel de cerere.

În opinia mea, Instanţa din Piteşti ar trebui să aibă în vedere infracţiunile deosebit de grave pe care el le-a săvărşit”, a spus avocata.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”