News

Cristian Cioacă rămâne în puşcărie. Instanţa i-a respins luni cererea de eliberare condiţionată. Update

Cristian Cioacă a cerut eliberarea condiţionată, după ce a executat mai bine de opt ani de închisoare în cazul Elodia. Judecătorii analizează luni solicitarea fostului poliţist
23.01.2023 | 15:45
Cristian Cioaca ramane in puscarie Instanta ia respins luni cererea de eliberare conditionata Update
Cristian Cioacă a stat mai bine de opt ani în închisoare
ADVERTISEMENT
23-01-2023
13:49

Judecătorii au decis ca fostul poliţist Cioacă să rămână în închisoare

Magistraţii de la Judecătoria Piteşti au respins luni cererea de eliberare condiționată formulată de Cristian Cioacă. Fostul poliţist îşi motiva demersul prin faptul că a executat efectiv mai mult de jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

“Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat, în prezent deținut la Penitenciarul Mioveni, ca neîntemeiată”, se arată în decizia Judecătoriei Pitești.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în recurs.

Cristian Cioacă a fost dus luni la Judecătoria Piteşti, unde a depus o cerere în care solicită să fi eliberat condiţionat, după ce a executat mai mult de jumătate din pedeapsa de 15 ani şi 8 luni de închisoare primită în 2014 pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Cioacă a fost condamnat definitiv în iunie 2014

În data de 11 ianuarie, comisia de la Penitenciarul Mioveni i-a respins cererea de eliberare condiţionată, dar Cristian Cioacă a contestat decizia la Judecătoria Piteşti, primul termen fiind stabilit pentru luni, 23 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, pe 19 iunie 2014, la 15 ani şi 8 luni de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi, după ce iniţial, la instanţa de fond, primise o condamnare de 22 de ani.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, pe fondul unor relaţii conflictuale preexistente legate de un iminent divorţ generat de presupusele relaţii extraconjugale ale soţilor, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuţiile au degenerat, context în care poliţistul Cristian Cioacă i-a aplicat soţiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia.

ADVERTISEMENT

“În zilele următoare, inculpatul a derulat o serie de activităţi menite a-i asigura evitarea tragerii la răspundere penală. Astfel, într-o primă fază, acesta a adunat în saci din polietilenă toate obiectele vizibil sau potenţial purtătoare de urme de sânge, produse cu ocazia agresiunii ori a depesării sau transportării cadavrului în vederea ascunderii acestuia şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 8.10.2007.

Întrucât operaţiunile de spălare a urmelor de sânge de pe suprafaţa peretelui comun dintre dormitorul matrimonial şi baia aferentă nu erau satisfăcătoare (din perspectiva cercetării la faţa locului care avea să se desfăşoare în perioada următoare în apartament), inculpatul a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă.

ADVERTISEMENT

Totodată, a instalat o nouă perdea de duş în baia aferentă dormitorului”, au constatat procurorii.

Cristian Cioacă a anunţat oficial dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu, în data de 5 septembrie.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO