News

Cristian Cioacă, îngropat în datorii. Soțul Elodiei Ghinescu are 30 de zile la dispoziție pentru a achita o sumă importantă

Cristian Cioacă, fostul soț al Elodiei Ghinescu, are probleme tot mai mari cu banii și este și mai aproape să-și piardă garsoniera din Brașov.
03.05.2023 | 09:03
Cristian Cioaca ingropat in datorii Sotul Elodiei Ghinescu are 30 de zile la dispozitie pentru a achita o suma importanta
Cristian Cioacă este aproape de eliberare, însă datoriile sale cresc de la o zi la alta / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Facebook / Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă mai primește o lovitură în închisoare, acolo unde este se află din 2014, fiind condamnat pentru omor în cazul Elodia Ghinescu. Fostul polițist a mai pierdut un proces cu vecinii săi și a ajuns într-o situație limită din punct de vedere financiar.

Cristian Cioacă a pierdut un nou proces cu asociația de proprietari

Condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, Cristian Cioacă a executat deja ¾ din pedeapsă, incluzând aici zilele câștigate prin activitățile prestate în penitenciar, însă riscă să nu mai aibă unde să se întoarcă după ce va fi eliberat. Vecinii din Brașov i-au pus gând rău lui Cioacă și îi cer banii pe care-i datorează la întreținere. Cum suma restantă a ajuns destul de mare, nu este exclus ca aceștia să solicite scoaterea la licitație a imobilului.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii aprilie, Judecătoria Brașov a admis în parte cererea de valoare redusă formulată de asociația de proprietari din blocul de pe Bulevardul Iuliu Maniu, acolo unde Cristian Cioacă deține o garsonieră. Potrivit minutei de ședință, soțul Elodiei are 30 de zile la dispoziție să achite restanțe de 3.765,97 de lei, cu titlu de debit principal, constând în cota de contribuție la cheltuielile asociației pentru perioada februarie 2020 – iulie 2022.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, în schimb este executorie. În cazul în care fostul polițist nu va plăti întreținerea în termenul stabilit de instanță, asociația de proprietari va putea să-i aplice penalități de întârziere în valoare de 0,02% pe zi. Suma penalităților nu trebuie să depășească, însă, debitul principal.

ADVERTISEMENT

Soțul Elodiei avea de plată 18.000 de lei, în urmă cu trei ani

În iulie 2020, Cioacă a mai pierdut un proces cu vecinii, care l-au reclamat pe soțul Elodiei că nu și-a mai plătit întreținerea din decembrie 2016 până în ianuarie 2019. Pârâtul a fost obligat să plătească, atunci suma de 17.962,12 lei, compusă din debitul principal (9.192,59 lei), penalități de întârziere (8.452,82 lei) și fond de reparații (92,51 lei).

În litigiu a fost chemată și agenția imobiliară care a închiriat garsoniera lui Cristian Cioacă la începutul lunii februarie. Instanța a decis, însă, că soțul Elodiei este cel care trebuie să plătească, urmând ca acesta să-și recupereze paguba de la firma respectivă, pe cale separată, în cazul în care dorește acest lucru.

ADVERTISEMENT

Cristian Cioacă nu s-a prezentat, nu a trimis întâmpinare și nici nu a atacat decizia, deși avea acest drept.

Cioacă nu a ratat eliberarea pentru că nu a plătit despăgubirile către familia Elodiei

Fostul polițist mai are datorii importante și către fiul său, Patrick (130.000 euro), mama Elodiei (150.000 euro) și fratele soției sale (100.000 euro). Sumele au fost stabilite de instanță ca despăgubiri morale, în sentința de condamnare pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanare de cadavre sau morminte și acces ilegal la un sistem informatic.

ADVERTISEMENT

Neachitarea despăgubirilor a reprezentat unul dintre argumentele pentru care lui Cioacă nu i s-a admis cererea de eliberare condiționată.

”Instanţa are în vedere şi lipsa de interes a condamnatului manifestată faţă de obligaţiile civile stabile în sarcina sa prin hotărârile judecătorești ce fac obiectul prezentului mandat, neexistând nicio dovadă la dosarul cauzei din care să reiasă că ar fi achitat, măcar parțial, obligațiile civile stabilite în sarcina sa, aspecte de natură a reliefa că nu a înţeles şi nu îşi asumă consecinţele faptei săvârşite, fiind evidențiat potenţialul redus de reintegrare socială a acestuia”, au spus judecătorii, potrivit FANATIK.

Fostul polițist are asigurat un loc de muncă, după ce va fi eliberat

Condamnarea lui Cristian Cioacă expiră la data de 2 august 2028. Până la începutul acestui an, el a avut parte de patru permisiuni de ieșire din penitenciar, acordate pe fondul bunei purtări de care a dat dovadă în spatele gratiilor. De asemenea, avocatul lui Cristian Cioacă le-a spus judecătorilor că acesta are asigurat un loc de muncă, dar și condiții bune de locuit, așa că la ieșirea din penitenciar va avea ”venituri licite și o viață onestă”.

ADVERTISEMENT