Sporturi

Cristian Ciocan a pierdut meciul cu „King Kong” Ortiz! Românul a fost învins la decizie

03.03.2019 | 08:27
Cristian Ciocan a pierdut meciul cu King Kong Ortiz Romanul a fost invins la decizie

Românul Cristian Ciocan a pierdut fără drept de apel meciul cu King Kong Ortiz! Cubanezul a fost mult prea puternic și a dominat cu autoritate cele 10 runde ale meciului. De altfel, Luiz Ortiz a fost declarat câștigător în unanimitate de către arbitrii partidei. Un oficial i-a oferit chiar toate rundele cubanezului, în timp ce alți doi arbitri i-au dat o rundă și lui Ciocan.

Cristian Ciocan a pierdut meciul cu King Kong Ortiz!

Tot ceea ce a reușit să facă românul a fost să termine onorabil în faţa unui adversar redutabil. Specialiștii spun că Ciocan a avut o evoluţie bună, dar niciodată nu a reușit să-l pună măcar în pericol pe Ortiz. Gălăţeanul a avut un singur moment favorabil. S-a întâmplat la începutul rundei a doua, atunci când a bifat o serie de lovituri sănătoase prin care a încercat să-şi trimită adversarul la podea, dar Ortiz a rezistat.

Oficialii galei au precizat că primele patru runde au fost dominate în totalitate de cubanez. Abia în a cincea rundă, un croşeu de dreapta al românului și-a atins zdravăn ținta, iar de acolo partida s-a dus într-o notă de echilibru, cu un uşor plus spre pugilistul cubanez.Aşa cum era de aşteptat, românul avea să piardă la decizie. La finalul luptei, Ortiz a recunoscut fair play că a fost un meci mult mai greu decât se aștepta inițial, și că Ciocan i-a pus probleme.

Cristian Ciocan a pierdut meciul cu King Kong Ortiz! Ciocan
Cristian Ciocan a pierdut prin decizie meciul cu Ortiz

Cum l-a amenințat Ortiz pe Cristian Ciocan

„Am avut nevoie de sfaturile antrenorilor ca să câştig această partidă. Da, a fost mai greu decât am creyut că o să fie. Adversarul meu a stat bine pe picioare. Mi-aș dori so băxez cu Joshua în partida următoare”, a precizat Luiz Ortiz la puține momente după ce a fost declarat învingător în fața românului. Au fost cuvinte mult schimbate față de reacția cubanezului la conferința de presă susținută înaintea luptei.

Luis Ortiz l-a amenințat pe Cristi Ciocan și i-a transmis înaintea luptei că nici nu se gândește să nu închidă meciul înainte de finalul confruntării şi să ajungă campion mondial. “Vreau sa fiu cat mai repede campion mondial. Sambata vreau sa reusesc o performanta majora, care sa fie cheia catre o noua sansa de a deveni campionul lumii. Am tot respectul pentru Ciocan. Este un oponent foarte puternic si experimentat, care poate lupta 12 runde la un nivel extrem de ridicat.

El l-a dus pe Alexander Povetkin la decizia punctelor, insa eu nu sunt Povetkin, deci nu va ajunge asa departe cu mine. Strategia noastra e simpla: fa-ti treaba bine si fa-l KO cat mai repede posibil. Ma gandesc la revansa in fata lui Wilder. O repet mereu, insa este obiectivul meu in acest an, declara Ortiz înaintea luptei.

  • 10 runde s-au luptat Cristi Ciocan și Luiz Ortiz