Sport

Cristian Ciocan, învins prin decizie unanimă de Frank Sanchez. Românul aflase abia de câteva zile că va urca în ring. Video

Cu doar trei zile de pregătire, Cristian Ciocan nu i-a putut face față cubanezului Frank Sanchez, neînvins la profesioniști. Românul fusese anunțat pe 28 decembrie că va urca în ring.
03.01.2022 | 09:57
Cristian Ciocan invins prin decizie unanima de Frank Sanchez Romanul aflase abia de cateva zile ca va urca in ring Video
ADVERTISEMENT

Cristian „Hammer” Ciocan a luptat la Hard Rock Hotel & Casino din Hollywood, Florida, împotriva cubanezului Frank Sanchez, fiind învins la puncte prin decizie unanimă după 10 reprize.

Cristian Ciocan a aflat cu 3 zile înaintea meciului că va lupta cu Frank Sanchez

Inițial, Sanchez trebuia să încrucișeze mănușile cu Carlos Negron (Porto Rico), dar acesta a fost depistat pozitiv la Covid-19, astfel că meciul a fost anulat. Până la urmă, Cristian Ciocan a fost de acord să fie adversarul cubanezului.

ADVERTISEMENT

Sanchez, neînvins la profesionism până la ora meciului cu Ciocan, a dominat clar partida. El a început confruntarea în nota obișnuită, cu multe lovituri date din mișcare. În repriza a doua, cubanezul a mărit ritmul, ținându-l pe român la distanță cu directele de dreapta.

Cristian Ciocan a echilibrat lupta în repriza a treia

Primele lovituri cu adevărat puternice ale lui Ciocan au apărut în repriza a treia și românul care se antrenează în Germania a dat senzația că poate echilibra lupta.

ADVERTISEMENT

Însă în rundele e 4-a și a 5-a, Sanchez a dominat ringul, chiar dacă Ciocan a continuat să trimită multe lovituri la corp. La fel s-au desfășurat lucrurile și în următoarele două reprize, după care cubanezul s-a limitat doar să contracareze directele și croșeele românului.

Cristian Ciocan a fost trimis la podea în ultima repriză, dar nu a fost numărat

Știindu-se învingător la puncte, Sanchez nu și-a schimbat tactica în reprizele a 8-a și a 9-a, iar cu 15 secunde înainte de finalul meciului l-a trimis pe Ciocan la podea. Cristian nu fost numărat, deoarece arbitrul a considerat că a fost vorba de o împingere, nu de lovitură.

ADVERTISEMENT

Toți cei trei judecători l-au dat învingător pe cubanez cu 100-89. Ciocan a fost disponibil pentru acest meci, deoarece călătorea în Statele Unite cu Viktor Vhykryst (8-0, 6KO), colegul lui de club.

Cristian Ciocan s-a accidentat la biceps, în octombrie, în timpul meciului cu Hughie Fury

Meciul lui „Hammer” cu Sanchez a venit la 11 săptămâni după ce a suferit o accidentare în runda a cincea (din 10) a meciului cu Hughie Fury, care a avut loc la Newcastle Arena. El nu a mai continuat partida, dar s-a vindecat în totalitate după problema pe care a avut-o la biceps.

ADVERTISEMENT

Anterior, pe 15 mai 2021, Ciocan l-a învins prin KO tehnic în repriza a 3-a (din 8) pe polonezul Patryk Kowoll la Box Gym din Koln, nu înainte de a pierde la puncte, pe 27 noiembrie 2020, în fața francezului Tony Yoka, la H Arena din Nantes.

Cristian Ciocan l-a întâlnit pe Tyson Fury pe 8 februarie 2015

Pe 16 octombrie 2016, Cristian Ciocan avea să câștige centura WBO European la categoria grea, după un meci foarte dificil împotriva turcului Erkan Teper. Românul a învins la puncte, decizia arbitrilor fiind 2-1 pentru „Hammer”: 116-112 şi 117-112 pentru român, respectiv, 115-113 pentru Teper.

La începutul anului 2015, Cristian Ciocan a disputat cel mai important meci al carierei. El l-a avut adversar pe campionului mondial al greilor, Tyson Fury. Românul a rezistat 8 reprize în meciul care a avut loc la O2 Arena din Londra.

După victoria cu Ciocan, Fury şi-a câştigat dreptul de a lupta cu deținătorul centurilor mondiale, ucraineanul Wladimir Klitschko, pe care, de altfel, l-a și învins, pe 28 noiembrie 2015, la Dusseldorf.

A fost un meci foarte greu. Mă aşteptam, pentru că, de când am venit aici, mi-am dat seama că o să fie greu, dar am vrut să-mi demonstrez mie că pot. Nu s-a putut, îmi pare rău, am făcut tot ce am putut. Ăsta e boxul.

E un pas mare pentru mine. Ce am putut, am făcut, şi viaţa merge înainte. Nu ne-am aşteptat să fie aşa. Am şi obosit. Mi-am dorit foarte mult şi cred că asta a fost şi o greşeală. Am muncit ca un nebun la antrenament, dar nu… A fost seara lui, a câştigat, a fost mai bun. Ţin să-l felicit”, a declarat românul după meciul cu Fury.

ADVERTISEMENT