Alegeri 2024

Cristian Diaconescu și Aurelian Pavelescu, în cursa pentru Cotroceni. Liderul PNȚCD și-a lansat oficial candidatura. Update

Cursa pentru Cotroceni se aglomerează. Cristian Diaconescu își pregătește lansarea candidaturii. Aurelian Pavelescu își aruncă numele în joc sâmbătă, zi în care are și AUR congres
15.06.2024 | 19:15
Cristian Diaconescu si Aurelian Pavelescu in cursa pentru Cotroceni Liderul PNTCD sia lansat oficial candidatura Update
Cristian Diaconescu și Aurelian Pavelescu, două dintre numele care intră în cursa pentru Cotroceni Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nici nu s-a așternut praful peste alegerile comasate din 9 iunie că la partide a început frenezia găsirii candidatului pentru alegerile prezidențiale, care. cel puțin deocamdată, sunt stabilite pentru luna septembrie.

UPDATE. Aurelian Pavelescu și-a anunțat în mod oficial candidatura

Liderul PNȚCD a anunțat că va candida sub sloganul ”Un preşedinte pentru cei care n-au avut un preşedinte”.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-a fost uşor să iau această decizie. Este o decizie foarte grea, înseamnă o mare responsabilitate. (…) Nu m-am gândit de mult timp să iau această decizie să îmi lansez candidatura la Preşedinţia României. (…) Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”, a declarat Aurelian Pavelescu la lansarea oficială a candidaturii sale.

Pavelescu şi-a prezentat sâmbătă și propriul proiect prezidenţial, cu care intenţionează să intre în cursa pentru funcţia supremă în stat.

ADVERTISEMENT

„Este un proiect unic. Este o viziune despre România de ieri, România de azi şi România de mâine şi nu este vorba despre vorbe, este vorba numai despre fapte.

De astăzi naţiunea ştie că are nevoie de un preşedinte al ei, care să ţină cu poporul, format la şcoala celui mai important partid din istorie, partidul întregitor al ţării şi partidul martirilor – un preşedinte pentru cei care nu au avut preşedinte”, a mai declarat șeful PNȚCD.

ADVERTISEMENT

Cristian Diaconescu își pregătește lansarea candidaturii la prezidențiale

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu se pregătește să își lanseze candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă. Conform informațiilor obținute de FANATIK, Cristian Diaconescu ar putea candida din partea sau sprijinit de un partid nou, Partidul ”Ne Pasă de România” (PNPR).

De asemenea, fondatorul PNPR, fostul deputat PNL-CD de Prahova, Adrian Moroianu, caută persoane care să se alăture grupului de susținere al lui Cristian Diaconescu pentru alegerile prezidențiale din luna septembrie.

ADVERTISEMENT
Cristian Diaconescu Aurelian Pavelescu
Se caută sprijin pentru candidatura lui Cristian Diaconescu la prezidențiale Sursa foto: Fanatik

Politicianul, fost lider al PMP, și-ar fi strâns deja o echipă „care lucrează de câteva luni bune la platforma prezidențială, a cărei lansare urmează să aibă loc în perioada următoare”, arată și stiripesurse.ro.

Aurelian Pavelescu, PNȚCD, își anunță sâmbătă candidatura

Un alt politician care vizează fotoliul ocupat de Klaus Iohannis este Aurelian Pavelescu, liderul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat.

Acesta își va anunța sâmbătă, 15 iunie, candidatura la prezidențiale sub sloganul „Un președinte pentru cei care n-au avut un președinte“.

„Considerând că a sosit momentul readucerii funcției prezidențiale în litera și spiritul Constituției României, Aurelian Pavelescu, liderul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, organizează, alături de Coaliția pentru Președinte, sâmbătă, 15 iunie 2024, la Hotel Sheraton – București, începând cu ora 11.30, o dezbatere serioasă și consistentă care are ca subiect atribuțiile viitorului Președinte al României, așa cum sunt ele consfințite de legea supremă a țării.

Cu acest prilej, Aurelian Pavelescu își va prezenta propriul proiect prezidențial, cu care intră în cursa pentru funcția supremă în stat”, transmite PNȚCD într-un comunicat de presă.

AUR, congres pentru alegerea candidatului

Tot sâmbătă aflăm și cine va fi candidatul partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Formațiunea politică organizează un congres la Arenele Romane.

„Am supraviețuit primei confruntări, avem noi corpuri de armată (oștile din Parlamentul European, primării și consilii) cu care atacăm bandiții Sistemului. Iar următoarea bătălie este pe 15 septembrie! (…)

Iar în acest sfârșit de săptămână vă invit să mai deschidem o nouă filă. Sâmbăta, ora 19:00, la Arenele Romane din București – lansarea candidaturii”, a scris George Simion pe site-ul personal.

Președintele AUR este convins că, dacă se va ajunge la varianta ca el să fie candidatul formațiunii pentru alegerile prezidențiale, are șanse pentru că este un luptător și poate duce această sarcină la bun sfârșit.

”Suntem principalul partid de opoziție și atacăm cu tărie alegerile prezidențiale. Avem o ședință de birou național de conducere diseară (duminică, 10 iunie n.r.), iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale. (…)

Este o posibilitate (să fiu candidatul AUR pentru prezidențiale n.r.). Tot mai mulți colegi îmi propun acest lucru, luăm în calcul această variantă. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârșit cu șanse”, a declarat duminică George Simion.

Când își anunță candidații PNL, PSD și USR

La rândul lor, PNL și PSD au anunțat că vor organiza congrese pentru a decide pe cine aruncă în lupta pentru Cotroceni. PNL nu a înaintat o dată pentru organizarea congresului, dar a precizat că va fi cât mai curând. PSD se va întruni în acest scop la începutul lunii iulie, a anunțat liderul social-democraților Marcel Ciolacu.

În schimb, Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că va avea congres pe 29 iunie, când va fi ales și noul Birou Național și vom afla și cine este noul președinte al partidului.

De asemenea, este așteptată anunțarea unei decizii în ceea ce privește o candidatură la prezidențiale din partea lui Mircea Geoană. Despre actualul secretar general adjunct al NATO se speculează că ar putea fi candidatul-surpriză al PSD.

ADVERTISEMENT