News

Percheziții la domiciliul lui Cristian Dide. Protestatarul, reţinut după ce ar fi trimis pachete cu canabis la DIICOT – Update

Procurorii DIICOT efectuează luni, 22 noiembrie, mai multe percheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc. Vizat ar fi și domiciliul protestatarului Cristian Dide.
22.11.2021 | 23:00
Perchezitii la domiciliul lui Cristian Dide Protestatarul retinut dupa ce ar fi trimis pachete cu canabis la DIICOT  Update
ADVERTISEMENT
22-11-2021
21:05

Cristian Dide a fost reţinut

Cristian Dide a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, într-un dosar în care sunt suspiciuni de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc (canabis).

Drogurile au fost distribuite prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte din ele au fost trimise inclusiv DIICOT Iaşi.

Conform Digi 24, el ar fi fost reţinut chiar în Gara de Nord, când se pregătea să plece cu trenul către Iaşi.

Procurorii DIICOT efectuează luni dimineață percheziții la domiciliul protestatarului Cristian Dide.

Acțiunile au loc într-un dosar care vizează substanțe interzise. În acest dosar sunt vizate mai multe persoane.

ADVERTISEMENT

DIICOT, percheziții la locuința protestatarului Cristian Dide. Descinderile, într-un dosar de trafic de droguri

Potrivit G4Media, nu mai puțin de 9 percheziții au loc luni dimineață, într-un dosar DIICOT cu acuzații de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Sursa citată notează că una dintre descinderi are loc la locuința cunoscutului protestatar Cristian Dide. Se pare că ar fi vorba despre trafic cu marijuana.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, protestatarul Cristian-Mihai Dide a extrem de cunoscut în România, fiind unul dintre cei mai vocali reprezentanți rezist din Piața Victoriei.

Totodată, Dide a adunat o serie importantă de amenzi contravenționale pe care le-a primit pentru că a descoperit tot felul de modalități ilegale prin care și-a susținut punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Disputele sale cu Jandarmeria Română au ținut capul de afiș în ultimii ani. La un moment dat, acesta a încercat chiar să se angajeze, ca muncitor necalificat, în cadrul Jandarmeriei, însă a fost declarat inapt.

Cristian Dide, încătușat în 2020 pentru ca voia să proiecteze mesaje împotriva MAI

În mai 2020, în plină pandemie de Covid-19, în perioada Guvernului condus de Ludovic Orban, Asociația Evoluție în Instituție anunța ca unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, Cristian Dide, a fost încătușat de Poliție. Atunci, acesta voia să proiecteze cu laser un mesaj împotriva Ministerului Afacerilor Interne (MAI) de la acea vreme, Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

Cunoscutul protestatar voia sa proiecteze, între altele, mesajul ”#rezist”.

”Cristian Mihai Dide a fost arestat în plina strada de pe un trotuar din București pentru ca avea intenția de a face o proiecție cu laser împotriva abuzurilor MAI. Acum două zile a fost maltratat de forțele de ordine pentru acelasi mesaj cu laser.

Ministrul Vela este in stare sa își trimită subalternii sa ridice oameni de pe strada doar ca sa isi protejeze imaginea. Protestul însă este legal in Romania, asa ca nu a existat nici un motiv pentru arestarea lui Dide”, se arăta atunci pe pagina de Facebook a asociației.

ADVERTISEMENT
Tags: