Cristian Ganea, aproape să schimbe echipele în La Liga. Fundașul lui Bilbao e dorit de Leganes

Adrian Baciu   
în La Liga
28/12/2019, 19:00
Cristian Ganea, aproape să schimbe echipele în La Liga. Fundașul lui Bilbao e dorit de Leganes
Cristian Ganea, aproape să schimbe echipele în La Liga. Fundașul lui Bilbao e dorit de Leganes. Sursa foto: insideathletic.com

Transferat în 2018 de la Viitorul la Athletic Bilbao, românul Cristian Ganea nu s-a acomodat deloc în tricoul bascilor. În cele două sezoane petrecute în Spania, acesta a prins doar 50 de minute la Bilbao sau a fost împrumutat în ”Segunda”. Acum, fostul jucător al lui Gică Hagi e aproape de o mutare la alt club din La Liga.

Cristian Ganea, aproape să schimbe echipele în La Liga. Fundașul lui Bilbao e dorit de Leganes

Sezonul 2019-2010 a început la Athletic Bilbao pentru Cristian Ganea, însă s-ar putea încheia în tricoul altei echipe din prima ligă spaniolă.

Conform colaboratorului celor de la AS, Manoj Daswani, Leganes, echipa de pe locul 19 din La Liga, penultimul, se interesează de jucătorul român și și l-ar putea aduce în perioada următoare.

Ganea nu a prins niciun minut în acest sezon de La Liga pentru Bilbao, iar acest lucru ar putea ușura mutarea sa la cei de la Leganes.

Fost jucător de echipă națională în mandatul lui Christoph Daum, Ganea (27 de ani) a ajuns în iulie 2018 la Athletic Bilbao. După doar un meci în primul sezon, a fost împrumutat din ianuarie până în iunie 2019 la Numancia, unde a jucat 17 meciuri.

Ganea, om de bază o jumătate de sezon la Numancia

În perioada ianuarie 2019 – iunie 2019, Cristi Ganea a jucat 17 meciuri ca titular pentru echipa de ligă secundă Numancia, reușind două pase de gol.

În total, Ganea a jucat în 67 de minute pentru prima echipă a lui Bilbao în ultimii doi ani: 50 într-un eșec cu Levante, scor 0-3, și 17 într-un meci de Cupa Spaniei cu Huesca, succes cu 4-0.

Trei selecții la națională pentru Ganea

Considerat unul dintre cei mai buni apărători stânga din campionatul intern în perioada când evolua pentru Viitorul Constanța, Ganea a fost adus și la echipa națională.

În mandatul lui Christoph Daum și ulterior în cel al lui Cosmin Contra, fundașul a prins trei meciuri din preliminarii: cu Danemarca (1-1), Kazahstan (3-1) și Armenia (1-0).

  • 1.000.000 de euro este cota lui Cristian Ganea pe Transfermarkt
Închide ×