Sport

Primarul Piteștiului s-a dat din nou în spectacol după U Craiova – FC Argeș 3-0. Cristian Gentea a desființat trei fotbaliști

FC Argeș a debutat cu stângul în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, 0-3 cu Universitatea Craiova, ceea ce a stârnit reacții din partea primarului Cristian Gentea.
12.03.2022 | 19:36
Primarul Pitestiului sa dat din nou in spectacol dupa U Craiova  FC Arges 30 Cristian Gentea a desfiintat trei fotbalisti
Fotbaliștii de la FC Arges vor îmbrăca tricouri replici ale celor din 1972 în disputa cu CFR Cluj de sâmbătă. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cristian Gentea taie și spânzură la Pitești. Primarul, care l-a determinat pe Mihai Ianovschi să plece de la FC Argeș și care a vrut să îl demită și pe antrenorul Andrei Prepeliță, a ieșit la atac după înfrângerea cu Universitatea Craiova, scor 0-3.

Cristian Gentea iese la atac, după înfrângerea lui FC Argeș cu U Craiova: „Mă implic ca banul public să fie cheltuit cu cap!”

Cristian Gentea a negat acuzațiile celor care au spus că a încercat să se debaraseze de Andrei Prepeliță și de Jean Vlădoiu, președintele lui FC Argeș.

ADVERTISEMENT

Edilul a avut un mesaj tranșant și pentru suporteri și pentru cei care i-au reproșat influența sporită pe care o exercită asupra alb-violeților. Nu în ultimul rând, Gentea a pus tunurile și pe câțiva fotbaliști după prestația dezamăgitoare de pe „Ion Oblemenco”.

„Asa cum ați văzut, deși de aproape două luni nu merg la meciurile disputate pe teren propriu de FC Argeș, deși nu comentez nimic, eu sunt de vină pentru tot, așa cum încearcă să vă convingă anumite posturi naționale de televiziune! 

ADVERTISEMENT

Aseară, cei de la unul dintre aceste posturi TV au atins limita maximă a ipocriziei: Gentea este de vină pentru înfrângerea de la Craiova, pentru că, după uriașa victorie de la Botoșani, i-a obosit pe jucători, pentru 30 min la Primăria Pitești, la ora 4 dimineața, unde i-a lăudat și le-a spus că este normal ca cea mai mare parte din banii din drepturile de televizare să meargă către ei. Nimic despre gafa impardonabilă de aseară a lui Latovlevici, despre prestațiile lamentabile ale lui Greab sau Boldor, toate sesizate de Prepeliță!

Nimeni nu spune că actuala structură a FC Argeș este una tip Asociație Club Sportiv, unde Primăria Pitești are 99% din acțiuni, iar primarul trebuie să se implice ca banul public să fie cheltuit cu cap! Nimeni nu își amintește că Gentea, pe atunci consilier local, a fost cel care s-a ridicat în CL și i-a convins pe toți să aprobe suma cu care au fost cumpărate brandul, stema și palmaresul, iar primarul de la acea vreme a spus imediat după vot: ‘este o zi istorică pentru FC Argeș!!!’

ADVERTISEMENT

Nimeni nu își mai amintește că am stat alături de această echipa de când era în Liga 4, că am susținut toți antrenorii: Neaga, Schumacher, Dică, Eftimie, Săndoi, Badea, Moșteanu, Eduard, Paul Ciobanu! 

Nimeni nu își mai amintește că eu sunt cel care l-a adus pe Prepeliță, în 30 secunde, pe Strada Mare, ca jucător la FC Argeș sau ca antrenor, fără nicio experiență, la această echipă! 

ADVERTISEMENT

Nimeni nu își amintește că eu l-am adus pe Jean Vlădoiu ca manager general, pe o perioadă de 4 ani (!!!), adică exact durata mandatului meu, pentru că am avut încredere în el! Nimeni nu își amintește câți bani am adus din sponsorizări pentru această echipă! Acum, singurul vinovat pentru tot este primarul! Eu am o singură reacție: la FC Argeș suntem toți o FAMILIE! Vrem performanță, iar eu susțin asta de mai bine de 3 ani! 

Avem posibilitatea să ne clasam cât mai bine în play-off și să jucăm măcar finala Cupei României! Concluzionând, susțin total tandemul Prepeliță-Vladoiu, am discutat cu amândoi zilele trecute despre strategia de viitor! Nu am înțelegeri cu nimeni și vreau doar să-i mulțumim pe piteșteni! Este singurul deziderat al meu! 

Și, în curând, veți vedea cu toții că drumurile mele frecvente la București, la diverse ministere, vor da roade! Atât în ceea ce privește terenul din jurul actualului stadion, cât, mai cu seamă, noul stadion ‘Nicolae Dobrin’. Toți veți fi mândri, vă asigur!”, a scris primarul Piteștiului, Cristian Gentea, pe Facebook.

În următoarea etapă din play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, FC Argeș primește vizita lui FCSB, duminică, 20 martie, de la ora 19:00. În returul din sezonul regulat, piteștenii au reușit să câștige în Trivale, scor 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat după o gafă colosală a lui Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT