News

Cristian Ghinea, despre scandalurile în care este implicat premierul: “Suntem cu fundul în două luntri”

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a vorbit marți, la Digi24, despre scandalurile în care este implicat premierul Florin Cîțu, declarând: "suntem cu fundul în două luntri".
17.08.2021 | 21:40
Cristian Ghinea despre scandalurile in care este implicat premierul Suntem cu fundul in doua luntri
ADVERTISEMENT

Controversele legate de premierul Florin Cîțu au apărut în urmă cu câteva zile, deoarece s-a aflat prin intermediul presei că acesta a fost condamnat la două zile de închisoare și plata unei amenzi după ce a condus sub influența băuturilor alcoolice, în anul 2000, pe când se afla în Statele Unite ale Americii.

La scurt timp, a apărut o nouă informație despre Cîțu, acesta fiind acuzat că nu a plătit o datorie de aproximativ 6700 de dolari către o bancă din SUA, iar recuperatorii nu au reușit să îl găsească pe acesta pentru prejudiciu.

ADVERTISEMENT

Cristian Ghinea, despre scandalurile în care este implicat Cîțu: “Suntem cu fundul în două luntri”

Cristian Ghinea: “Nu am luat de nevastă PNL-ul, suntem într-o coaliție de guvernare. Eu nu vreau să răspund pentru deciziile altora, pentru ce au făcut alții în tinerețe sau nu.

Vă dați seama că am întrebat și eu înainte la partid, le-am zis, uitați, mă duc la domnul Pândaru, ce să îi spun despre acest subiect, legat de premierul Florin Cîțu.”

ADVERTISEMENT

Claudiu Pândaru: “De la partid ce v-au zis să răspundeți?

Cristian Ghinea: “Au zis, domne’ nu poți să îl aperi pe Cîțu, dar nici nu poți să îl critici pe Cîțu, că ești într-un guvern cu el. Suntem cu fundul în două luntri, cum s-ar spune.

Când românii ne vor vota cu 40-45% să facem guvernul singuri, să punem prim-ministrul, vom răspunde. Dacă unul de-ai noștri greșește, răspundem. Să ne dăm palme și pentru ce fac alții e deja exagerat, nu trebuie să răspundă cei de la USR mereu pentru deciziile altora.”

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiției, Stelian Ion, despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA: “Afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere”

Ministrul Justiție, Stelian Ion, a discutat despre dosarele în care este implicat Florin Cîțu, cele care fac referire la două episoade petrecute în perioada în care premierul se afla în Statele Unite ale Americii.

“Îmi doresc foarte mult să ne sprijinim unii pe alții, să avem puterea, răbdarea să ne și ascultăm, să ascultăm acele argumente, să nu ne năpustim așa, fără să ascultăm toate argumentele, pentru că e o chestiune foarte serioasă, care ține de credibilitatea Guvernului, de credibilitatea României”, a declarat ministrul pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT