Alegeri 2024

Cristian Ghinea, ironic cu Canalul Dunăre-București evocat de Burduja. „E trist pentru cineva care se vinde ca profesionist educat la Harvard”

Cristian Ghinea, despre Canalul Dunăre-București evocat de Burduja. „Se alătură unei serii lungi de ceaușei care au învârtit această aberație”
07.05.2024 | 16:27
Cristian Ghinea ironic cu Canalul DunareBucuresti evocat de Burduja E trist pentru cineva care se vinde ca profesionist educat la Harvard
Cristian Ghinea a ironizat planurile lui Sebastian Burduja cu Canalul Dunăre-București / Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, l-a ironizat pe candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, care a evocat recent finalizarea Canalului Dunăre-București.

Cristian Ghinea: „Canalul Dunăre – București este o tâmpenie fără sens economic”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a menționat recent în prezentatea Planului său pentru București, și reluarea discuțiilor pentru finalizarea Canalului Dunăre-București.

ADVERTISEMENT

„Canalul Dunăre – București este o tâmpenie fără sens economic, început de Ceaușescu doar pentru că era un bou grandoman. Sebastian Burduja se alătură unei serii lungi de ceaușei care au învârtit această aberație. Ceea ce e trist pentru cineva care se vinde ca un profesionist educat la Harvard. Am scris pe larg despre această aberație ceaușistă care refuză să moară”, a scris în replica Cristian Ghinea pe contul Facebook.

„Inginerii au proiectat o struţo-cămilă”

Ghinea a spus că proiectul unui asemenea canal este nesustenabil din punct de vedere economic, cu costuri uriașe, cu o capacitate de transport mică, o „struțo-cămilă” proiectată la dorința lui Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

„Cine crede că acest canal ar fi aşa o gârlă prin care te laşi cu colacul la Piaţa Unirii şi ai putea ajunge la Sulina habar nu are habar de subiect. Erau patru ecluze incluse, e diferenţă de nivel, navele ar trebui urcate hidraulic la Bucureşti, etc. Costuri uriaşe de energie. Şi pentru că Ceauşescu l-a vrut musai, inginerii au proiectat o struţo-cămilă. Chiar în proiectul lui Ceauşescu capacitatea de transport a portului Bucureşti ar fi fost mai mică decât a portului Medgidia, de pildă. Nu vă închipuiţi că făceau un fel de Rotterdam în Ilfov”, a afirmat Cristian Ghinea, scrie News.ro.

„Un port micuț cu costuri uriașe”

Ghinea a mai spus că acest proiect ar avea ca rezultat „un port micuț” dar cu „costuri uriașe”, adică o sumă de 500 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Apropo de faptul că proiectul e prin alte părţi, ales primar general, Burduja ar avea zero atribuţii să facă acest canal – mai mult putea face din guvern pentru jucăria asta nouă, dacă era serios.  Deci, proiectul lui Ceauşescu ar fi fost un port micuţ cu costuri uriaşe – 500 milioane de euro echivalent deja investite în anii ’80 şi s-ar cere 1,5 – 3 miliarde euro după estimări grosiere ca să fie terminat. Cum guvernul PSD-Dăncilă nu fost în stare să înceapă măcar studiul tehnic promis în 2018, nu putem decât specula pe declaraţii publice”, a mai spus Ghinea.

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu...
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion